meerkat Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 witam wszystkich forumowiczów i proszę o pomoc, laptop to acer aspire 5720, system vista, w tej chwili jest zainstalowane 1GB ramu DDR2 667MHz, myślę nad zwiększeniem RAMu i tu dylemat, finanse pozwalają na zakup drugiej kości 1GB, bądź okazyjnie-niewiele drożej używanej kości 2GB,Co byście wybrali na moim miejscu? Jak będą dwie takie same to będzie w dual-channel czyli szybciej, albo mogę mieć 3GB ale wtedy chyba będzie wolniej ? Jaka realnie będzie różnica w szybkości dla przeciętnego użytkownika jak ja? Vista pożera sporo pamięci, do tego grafika zintegrowana też swoje zabiera, więc może lepiej postawić na ilość? z góry dziękuję za wszelkie wskazówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Ilość. Chociaż ja miałem wcześniej 2+1 i przy starcie mi pisało, że chodzą w DC :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meerkat Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 dzięki za szybką odpowiedź, zrobię tak jak piszesz. 1GB dodatkowo się na pewno przyda, przy takim pożeraczu pamięci jak Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zdecydowanie ilość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meerkat Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Pamięć właśnie przyszła i niestety mała niespodzianka. Te dwie kości nie chcą razem ze sobą działać. Osobno każda z nich śmiga ale jak włożę obie to laptop nie przejdzie nawet biosu. Stara pamięć to Samsung 1GB (2Rx16 PC2-5300S-555-12-A3) a ta nowa to Hynix 2GB (2Rx8 PC2-5300S-555-12). Próbowałem zamieniać slotami itp. ale bez efektów. W tej chwili zostawiłem więc tylko tego Hynix'a a z czasem pewnie dokupię drugą 2GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...