jaryx Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Otoz tak. Wczoraj po tygodniu oczekiwan dostalem wreszcie mojego Abita. Tyle ze ku mojemu zdziwieniu nie jest to NF7-S tylko NF7 8O . No i sciana...., zadali mi cwieka ;) I teraz stoje przed dylematem NF7 za 520 pln, ktory mam w domu i ktory smiga jakj na razie 10 x 205, czy zamawiac NF7-S np. w Siriusie za 560, a NF7 oddac, bo moge oddac? I jeszcze na szybko dwa pytanka na szostke: 1. Moze sie zdarzyc ze na NF7-S moge nie krecic do tylu ile mam teraz? Chodzi mi czy stwierdzono w tych plytach, ze mozliwosci podkrecania zalezą NA PRZYKLAD tak jak w procach od tygodnia prod?? 2. Poleccie mi sklep netowy, ktory zrealizuje mi do jutra przsylke? Z gory Bg THX JaryX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KilKr Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 www.apollo.net.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Człowieku gdzieś ty kupował tego abita nf7?? Za 520zł przecież on kosztuje w we wrocku 450zł :P Na pytanie co potrzebujesz czy nf7-s czy nf7 powieneś sobie chyba sam odpowiedzieć. Zadaj sobie oto takie pytanie "Co mi jest potrzebne?" Fire wire i sata czy bez tego się obejde bo mi to nie potrzebne - proste nie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaryx Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Człowieku gdzieś ty kupował tego abita nf7?? Za 520zł przecież on kosztuje w we wrocku 450zł :P Wiem wiem, ale wlasnie ja chcialem NF7-S, a sprzedawca mi mowi 520 ale trzeba zamowic, no to mowie ciul poczekam, cena dobra. A mi tu przychodzi NF7 bez S. Szlag mnie trafil. Ale mam dosyc czekania. Walic to, teraz musze znalezc sklep ktory mi na 100% jutro na Mazury dostarczy przesylke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Jak myślicie :) Dlaczego AMD w sprawie "oficjalnego"wsparcia dla 400FSB wypowiedziało się tylko o modelu NF7-S ??? ...o NF (bez S)nie ma mowy,czyżby jakiś wałek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 za 40zł dopłaty warto przejść na NF7-S, kontroler serial ata i firewire kosztują duuużo więcej a może się to przydać w przyszłości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 ...nie wspominając już o pełnym MCP-T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Człowieku gdzieś ty kupował tego abita nf7?? Za 520zł przecież on kosztuje w we wrocku 450zł :P Wiem wiem, ale wlasnie ja chcialem NF7-S, a sprzedawca mi mowi 520 ale trzeba zamowic, no to mowie ciul poczekam, cena dobra. A mi tu przychodzi NF7 bez S. Szlag mnie trafil. Ale mam dosyc czekania. Walic to, teraz musze znalezc sklep ktory mi na 100% jutro na Mazury dostarczy przesylke. To bidny jesteś. To nie ma uciebie w okolicy żadnego porządnego sklepu?? Dziwne. To nawet w takiej dziurze jak Opole można kupić tego abita. Może nie od ręki ale w ciągu dwuch dni jak się zamówi to się ma co się chce. A w racając do tematu to bierz tego z S :) Koledzy mają rację że bardziej się opłaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaryx Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Chcialem zamowic na miejscu zeby z gwarancja nie miec problemu, ale nie to nie (chyba trafi samemu sklep otworzyc ;) ) Ale dobra rozeslalem chyba z 10 maili do roznych sklepow z prosba o podanie czasu realizacji. Najszybciej odpowiedzial Sirius.pl, a potem Komputronik - reszta cisza, brak odezwu. Zamowilem w Komputroniku, bo jak do tej pory zawsze tam zamawialem i nie bylo najmniejszych problemow. Obiecali ze dzisiaj wysla. Ufff.... ale .... znowu czekanie.... a jak nie wysla..... a jak servisco skaszani sprawe, albo po drodze samochod im sie popsuje...... ufff ciezkie jest zycie napalonego overclockera. Pozdr. dla wsiech. Ps. Przynajmniej mi JIUHB DUT3C z 0313 dobrego dal i Kingstonki 333, ktore juz przy pierwszych testach ida na 410 hihi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 To jak już będziesz mieć płytę to się pochwal na ile ci się udało podkręcić full stable. :) Ja mam narazie tylko co w podpisie i co jakis czas wyciskam jeszcze więcej. Ostatnio miałem ustawione 11x208 przy napięciu na procku 1.65 ale pamięci jednak się nie wyrabiały teraz mam ustawione 11.5x205 ale procek na 1.8 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaryx Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 To jak już będziesz mieć płytę to się pochwal na ile ci się udało podkręcić full stable. :) :/ Na razie pochwale sie tym co zrobilem na NF7 bez S. 10 x 205Mhz, Kingstony przy tym poszly na 410Mhz (timingi chyba ustawilem na turbo) no i Ti4200 275/550. Wynik? W 3dmarku 2001 - niecale 13000. Dla mnie bomba jak na poczatek... o godz. 1:30 zasnolem szczesliwy (z proca i pamieci). Wszystko bez podnoszenia napiec. I najlepsze temp. idle - 39 stopni, po 3dmarkach - 41 stopni. Radiator miedziany, nie znam firmy (dostalem go za free, jakies gwiazdki z boku ma), ale wazy chyba jak dwa aluminiaki ;) Jedyne co mnie totalnie wkurzylo (procz braku literki S ;) ) to to ze nie moglem grafy dobrze docisnac i musialem wyginac sledzia klapcążkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...