DEVILEK Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Widze, ze miales ten sam problem co ja - NB nie banglające >4000 MHz <_< Opalarka rox, też ostatnio tak rozmrażam :D Do 3900MHz jeszcze to dzialalo, pozniej juz cuda sie dzialy, albo mobo nie wstala, albo wstala z tym taktowaniem, ktore bylo wczesniej, lub jeszcze inaczej, czyli def ustawienia. Imho jak tak patrze, to zawalilem, bo moglem wsio robic na niskim HTT + NB okolo 3800MHz i memki na wyzszym dzielniku; no coz polak madry po benchu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2010 (edytowane) widzę chłopaki że kolejne doświadczenia zebrane :) gratki Devilek!!! świetna robota:) o widzę wyniki poprawione i to ładnie, fajne opóźnienia na pamięciach, prawie jak ddr2, ah i nie zrobiłeś 16m:P Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez guderian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Wczoraj była poprawka z tym samym biosem co miałem ostatnio - 1.7 (a wrzuciłem betę 1.82, na którym 5ghz na procu ledwo działało). Do tego CBB/CB mod i vcore mod. Za wiele to nie dało - kilkadziesiąt MHz. Ale proc na 5.7GHz + QPI 4.7GHz, a nie jak wcześniej trochę ponad 3.0GHz, pozwolił mi poprawić wszystkie wyniki. Pomęczyłem też troche 7600GS DDR3, tylko bez termo niestety i chyba miała trochę za zimno... jak znajdę jakieś zdjęcie to wrzucę ;D Puściłem AM3 i 2k5, reszta nie chciała działać. Dowiedziałem się czemu jak to rozebrałem. Zmrożony cały slot PCI-E, woda na mobo, woda z tyłu mobo, woda na grafie... ;) Valid był na 5750MHz, więc nawet nie wrzucam. Reszta poniżej. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez BArt_X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Widzialem, ze bedziesz sie w domu bawil i cos z tego wyjdzie ;) Na przyszlosc juz wiesz, ze nowszy nie znaczy lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ładnie Bart, ładnie... a dołożyłeś izolacji na gpu czy była ta zrobiona przeze mnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Tak to jest z GPU @ ln2 / di, izolujesz jak się da, a i tak woda z każdej możliwej strony :D Ostatnio miałem coś takiego: + cały tył w wielkim płacie armaflexu + gumka w około slotu PCIE i przy -70*C nie było większych problemów przez ~3h ;) edit: chciałbym jakieś foto z 7600GS @ ln2 ;] Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 @ Konrad - podziwiam, moja izolacja była z goła uboższa, nie wiem czy BartX ją poprawiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Z grubsza została taka sama. Dowaliłem tylko ręczników papierowych wszędzie. Nie miałem drugiego termo, więc chyba przesadziłem z polewaniem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Dwie delty 120 pomogą rozwiązać problemy ze skraplaniem się wody na grafie :) . Choc muszę przyznać, ze zamrożone gpu to coś, czego zbytnio nie lubie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zamrozone gpu to pikus, problem to jak masz cztery zamrozone gpu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Dwie delty 120 pomogą rozwiązać problemy ze skraplaniem się wody na grafie :) . Choc muszę przyznać, ze zamrożone gpu to coś, czego zbytnio nie lubie :P Tą grafę chce jeszcze wrzucić pod FC. Z 900 na rdzeniu powinno być, zważywszy na to, ze na AC lata 830-840 (delta -120), a na ln2 pod koniec nawet 800 nie leciała ;) Zamrozone gpu to pikus, problem to jak masz cztery zamrozone gpu ;] Pomijam jakiekolwiek wyniki w tej chwili, ale jak ktoś potrafi to ogarnąć, że to działa przez kilka godzin i się nie sciach!li to już jest dobry ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Trza było termo z miernika użyć do GPU ;) Ten na zdjęciu chyba ma taka opcje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Nie ma. Drugiej sondy też niet ;) Musze się w końcu dwusondowego Voltcrafta szarpnąć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Nie ma. Drugiej sondy też niet ;) Musze się w końcu dwusondowego Voltcrafta szarpnąć ;) Albo na AMD, wtedy bedziesz mogl proca krecic bez termo :), a tego ktorego masz wykorzystasz do grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Ciekawe wyniki ;) Aby takich więcej. Ostatnio miałem coś takiego: http://img408.imageshack.us/img408/4240/snc00255.jpg + cały tył w wielkim płacie armaflexu + gumka w około slotu PCIE i przy -70*C nie było większych problemów przez ~3h ;) Konrad na izolacji się zna ;) Sam przy tym byłem, Konrad następnym razem będzie mnóstwo wyników[Przyczyna znaleziona]. A gdzie wyniki z OC i7 980X EE? Bo doszły mnie słuchy że taki miał być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) a skąd miałeś takie słuchy?? :rolleyes: przyjdzie i czas na nie :wink: Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez guderian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zle slyszales, wyniki beda hmm kiedys, czyli nie wiem kiedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelerr Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Ciekawe wyniki panowie Ciekawe wyniki ;) Aby takich więcej. Konrad na izolacji się zna ;) Sam przy tym byłem, Konrad następnym razem będzie mnóstwo wyników[Przyczyna znaleziona]. A gdzie wyniki z OC i7 980X EE? Bo doszły mnie słuchy że taki miał być. Nie chce się chwalić ale to ja zrobiłem tom izolacje w połowie :wink: A wyniki będą na pewno... Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez Shelerr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Gumką to każdy głupi by to oblepił :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelerr Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Gumką to każdy głupi by to oblepił :P wypraszam sobie a szmatkami to kto owijał :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...