Bandit01 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) Witam, zakupiłem sobie pentiuma 4 2,6Ghz, okazało się jednak, że chłodzenie ze starego celerona 1,7 jest wystarczające i po 30-40 minutach komputer się zawiesza z powodu zbyt wysokiej temperatury procesora. Jakie chłodzenie polecacie, żebym mógł je dostać i zamontować pod socket 478 i które schłodzi poprawnie mojego pentiuma? :) Edit: przepraszam i dziękuję za przeniesienie tematu : ) Edytowane 14 Marca 2010 przez Bandit01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Ile chcesz na to chłodzenie przeznaczyć? Priorytetem jest cisza czy wydajność? Z tańszych freezer 4/4pro, lub jakiś pentagram z serii Q-80, NXC-100. Wszystkie wymienione wyżej powinny sobie poradzić z tym cepem, a kosztują w granicach 20zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Pastę termoprzewodzącą stosowałeś pomiędzy radiator a cpu? Starego gluta wyczyściłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit01 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) Tak wyczyściłem, stosowałem Arctic Silver 5. Myślałem też nad xilence coo-xpcpu.p4.pro. Które chłodzenie będzie najlepsze? Priorytetem jest wydajność. Chcę wydać około 50zł Edytowane 20 Marca 2010 przez Bandit01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pr0 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Jak zależy Ci na wydajności to za tydzień będę miał wolnego ORB'a Pentagrama, cały miedziany, śmigło 92mm. Pasuje na sockety A,478,754,939. Ze chłodzonko będę chciał jakieś 35zł + KW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulysse Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Witam Mam identyczny problem jak kolega, potrzebuję chłodzenia do P4 3,0 na 478. Procesor będzie na płycie ASRock P4VT8+ Możecie mi coś polecić ? Procesor nie będzie podkręcany, zależy mi na ciszy i w miarę rozsądnych pieniądzach nie chcę wydać więcej niż 50 zł. Posiadam Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ którego mógłbym zdemontować z Barona 2500+ jednak zgubiłem zapięcia pod S478. Może ktoś się orientuje i da się kupić same zapięcia pod S478 ? Pozdrawiam Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...