Skocz do zawartości
Bandit01

Chłodzenie pod S478

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupiłem sobie pentiuma 4 2,6Ghz, okazało się jednak, że chłodzenie ze starego celerona 1,7 jest wystarczające i po 30-40 minutach komputer się zawiesza z powodu zbyt wysokiej temperatury procesora. Jakie chłodzenie polecacie, żebym mógł je dostać i zamontować pod socket 478 i które schłodzi poprawnie mojego pentiuma? :)

Edit: przepraszam i dziękuję za przeniesienie tematu : )

Edytowane przez Bandit01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile chcesz na to chłodzenie przeznaczyć?

Priorytetem jest cisza czy wydajność? Z tańszych freezer 4/4pro, lub jakiś pentagram z serii Q-80, NXC-100.

Wszystkie wymienione wyżej powinny sobie poradzić z tym cepem, a kosztują w granicach 20zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wyczyściłem, stosowałem Arctic Silver 5. Myślałem też nad xilence coo-xpcpu.p4.pro. Które chłodzenie będzie najlepsze? Priorytetem jest wydajność. Chcę wydać około 50zł

Edytowane przez Bandit01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zależy Ci na wydajności to za tydzień będę miał wolnego ORB'a Pentagrama, cały miedziany, śmigło 92mm. Pasuje na sockety A,478,754,939. Ze chłodzonko będę chciał jakieś 35zł + KW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam identyczny problem jak kolega, potrzebuję chłodzenia do P4 3,0 na 478. Procesor będzie na płycie ASRock P4VT8+ Możecie mi coś polecić ? Procesor nie będzie podkręcany, zależy mi na ciszy i w miarę rozsądnych pieniądzach nie chcę wydać więcej niż 50 zł.

Posiadam Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ którego mógłbym zdemontować z Barona 2500+ jednak zgubiłem zapięcia pod S478.

Może ktoś się orientuje i da się kupić same zapięcia pod S478 ?

Pozdrawiam Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi