TimonTeropico Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Dzień dobry Zacznę najpierw od przedstawienia problemu: 19.07.2008 roku kupiłem monitor Samsunga, model SyncMaster T220HD. Już wtedy karta telewizyjna nie odbierała części kanałów tak jak powinna -> tzn. śnieżyła na niektórych kanałach, a na np Vivie traciła na sekundę dźwięk co około 5-7 sec. Mam pewność, że nie jest to wina sygnału kablówki //na starym kineskopowym TV Sonnego nie ma choćby w małym stopniu takich problemów.// Ale jak do tej pory nie sprawiało mi to zbyt wielu problemów ani nie przeszkadzało mi jakoś wyjątkowo. Parę dni temu zauważył czarną kropeczkę niemalże na środku monitora //pewnie jakby była gdzieś z boku bym tak łatwo nie zauważył// w pierwszej chwili pomyślałem, że to jakiś paproch czy kurz... Okazało się jednak, że wypalony pixel. Wkurzyło mnie to bardzo, ponieważ monitor ma dopiero około 1,5 roku. Po dokładniejszym sprawdzeniu innych pixeli używając prostego programu wyświetlającego jeden kolor na cały ekran okazało się, że jeszcze parę wygląda jakby nie funkcjonowało w pełni poprawnie.. Uznałem, że skoro mam gwarancję to czemu miałbym tego nie wykorzystać, poza tym ten pixel na środku męczy nieziemsko!, wcześniej jednak postanowiłem sprawdzić czy mam jakiekolwiek szanse w materii ubiegania się o gwarancje.. I tutaj niemiła niespodzianka, sprzedawca w MediaMarktcie powiedział, że nie mam szans jeżeli chodzi o Bad pixele, ponieważ matryca jest elementem, który się zużywa //no ale #$%@ przecież ta gwarancja jest i nie powinny się tak szybko zużywać!//. Monitor zakupiony akurat gdzie indziej, jutro jadę podbić gwarancję. Mam pytanie czy komuś udało się oddać monitor do serwisu z pożądanym rezultatem z powodu martwych pixeli? Co sądzicie o tym by powiedzieć, że pewnego dnia przy włączaniu TV karta zaczęła śnieżyć i równocześnie z tym faktem pojawił się ten pixel? W tedy wg. mnie winę można by zwalić na wadę ukrytą monitora. PROSZĘ O POMOC I RADĘ. NIBY JEDEN PIXEL, ALE NAPRAWDĘ DENERWUJE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...