Skocz do zawartości
JohnyQ

Jest jakaś obudowa pod chłodnicę 123?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam jakiejś obudowy, w której mógłbym umieścić na górze chłodnice 123 z 3 wiatrakami 120 mm (chłodnica 45 mm grubości + wiatrak 10 mm)

Czy są jakieś obudowy, które top obudowy mają przeznaczoną pod chłodnice 123?

Bo widziałem dużo, które są konkretne, ale pasują pod chłodnice 122 np:

Chieftec Dragon II (ma na górze 2 wiatraki a w miejscu gdzie mógłby być 3 to jest zaślepka z portami USB itp)

Aerocool Rs-9 (ta ma 2x140 a na moją chłodnice wchodzą wiatraki 120 tyle, że 3 sztuki)

Poza tym moje narzędzia ograniczają się do „młotka i śrubokręta” - więc im mniej zachodu z męczeniem się nad cięciem obudowy tym lepiej dla mnie.

Wcześniejszy mój plan zakładał zakup obudowy i montaż chłodnicy na przodzie - miałem zakupy na jesieni porobić :/ Jednak zmienił się układ pokoju i miejsce na obudowę mam ograniczone: max 600mm wysokości, 220mm szerokości, 560mm długości.

Dlatego też szukam obudowy z miejscem montażu chłodnicy na górze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za link, poczytałem i kupiłem Stackera :)

Znalazłem też obudowe pod chłodnice 123: Corsair Obsidian 800D - ale cena zabójcza :(

Corsair OBSIDIAN 800D • Sklep Komputerowy ProLine.pl Wrocław

Mimo wysokiej ceny obudowę szczerze polecam! Do LC jest wręcz wymarzona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi