czarecki Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 (edytowane) Witajcie. Mam mały problem z formatowaniem warunkowym a dokładniej chodzi o to że chciałbym sformatować komórki zawierające w sobie pewne formułki, z których wynika pewna suma. Tą sumę chciałbym odnieść do innych ale niestety nie mogę ponieważ formatowanie działa dopiero gdy wpiszę ręcznie daną liczbę do komórki. Może to zagmatwane ale przedstawię na prostym przykładzie: Mamy 3 kolumny. W pierwszej jest suma netto w drugiej vat a ta trzecia to odpowiednia prosta formuła do automatycznego przeliczania na sumuę brutto. i tę sumę brutto muszę odnieść do innej sumy. Co trzeba wpisać aby excel wział pod uwagę tylko tą sumę a nie również formułę w niej zawartą?? Pozdrawiam Czarek Własnie sprawdziłem na świeżym pliku i tam formatowanie w takim przypadku działa:/ Mam coś nie tak ze starym plikiem Sorki za problem, ale jesli ktoś zna rozwiązanie z chęcią je poznam Edytowane 15 Marca 2010 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...