Skocz do zawartości
Gazi

ASUS M4A785TD-V EVO vs ud3p

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że w moim mieście nie było nigdzie ud3p zastanawiam się nad tym asusem. Interesuje mnie przede wszystkim odblokowanie procka, oc i stabilność pracy. Z tego co się orientuję to płyty mają takie samo zasilanie(?) procesora. Poza tym inne cechy przeważają za asusem(zintegrowana karta graficzna, sli, solidne chłodzenie sekcji zasilania procesora), ale ud3p ma też kilkz bajerów, których nie ma asus np.: 6xsloty sata, 8gniazd usb(asus tylko 4?), lepsza karta dźwiękowa(?), niższa cena. Co więc polecacie? Czy asus kręci się tak samo(lepiej?) jak ud3p i czy odblokowują się na niej phenomy 550x4(widziałem kilka przypadków, ale nie widziałem tej płyty na liście odblokowujących się). Potrzebuję szybkiej rady. Według danych płyta jest na składzie w moim mieście i zamierzam jutro wybrać się po nią do sklepu.

Aha i najważniejsze. Czy wejdą w nią moje ramy CORSAIR TWIN3X2048-1333C9?

Edytowane przez Gazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam aktualni tego ASUS-a i z całego serca mogę ci go polecić. Kręci się dobrze (dl laików są też programy do OC), karta grafiki nic dodać, nic ująć ( far cry 2 hula) , no i obalam twój mit o usb (asus ma 6 zewnętrznych i 3 wewnętrzne, a 6 złącze sata jest na tylnym panelu jako e-sata. Można na niej odblokować rdzenie i ma świetne oprogramowanie (TurboV, Turbo key, GPU NOS itd.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wziołem ASUS M4A79XTD EVO bardziej bogatrze opcje biosu, odblokowanie rdzeni bezproblemowe. Wsparcie dla profili BEMP.

Witam!

Poszukuję jakiejś płyty głównej pod am3, która nie ma problemów z odblokowywaniem rdzeni i ma rozbudowaną sekcję zasilania. Idealnym wyborem wydawałby się UD3P, ale może znajdzie się coś lepszego w tej cenie? Nie chcę zmieniać płyty z potencjalnie lepszej na gorszą. Tylko nic z asusa. Już więcej z tymi bublami pod am3 nie chcę mieć nic wspólnego. Czekam na szybkie propozycje!

Co powiecie o GA-770TA-UD3? Czy to jest następca ud3p? Ma tak samą rozbudowaną sekcję zasilania? To będzie najlepszy wybór w tej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi