iseekk Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Witam wszystkich, jestem tu nowy i mam problem od jakiegos miesiaca. Mam Asusa F5SL i od jakiegos czasu wszystkie gry po 15-30min zaczynaja sie zacinac, az sie odechciewa grac. Kiedys moglem grac pol dnia w cod4 lub gta4 i chodzily prawidolowo. Mam zainstalowany XP sp2, wszystkie sterowniki itd, skanowalem dysk nodem32. Co moze byc tego przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Rozkręć układ chłodzenia, przeczyść porządnie radiator i wentylator. Nowa pasta tez się przyda. Taki zabieg na pewno nie zaszkodzi, a jeśli przegrzewa Ci się grafa to masz problem rozwiązany :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Jesli F5 jest jeszcze na GW to zmiana pasty odpada ( plomba jest na śrubce od mocowania CPU ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iseekk Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Wczoraj odkręciłem pokrywkę dolną i tak go właczylem, i... gry normalnie działają, nic sie nie zacina. A gwarancję mam do lipca tego roku. Edytowane 17 Marca 2010 przez iseekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Przedmuchaj porzadnie wentylator i radiator.... widocznie mu za ciepło było... Mój X50SL tez ciepły jest (T 3200 i 3470 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iseekk Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Radiator jest pod tym plastikiem? (zaznaczylem czerwonym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Spokojnie możesz tą turbinkę odkręcić i wyczyścić wszystko jak należy - gwary nie utracisz. Miałem tego Asusa i taki zabieg przeprowadziłem, po jakiś 6 miesiącach laptop padł że nie chciał się uruchomić, naprawili mi bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Noteo Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Na pewno przyczyną zacinania się gier jest zbyt wysoka temperatura,przeczysc go dokładnie,zdejmij kurz i zakręc. Nie powinien sie później nagrzewac a tym samym wyłączac czy zacinac. Gwarancji także nie utracisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...