marcinsz0 Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 (edytowane) Witam Mam duzy problem z dyskiem Samsung HD753LJ 750GB,jakiś czas zaczeło się od problemow z rozpakowywaniem archiwow winrara,pojawiały się blędy CRC,dopiero po kilkukrotnej probie udawało mi się rozpakować coś duzego,mam też problemy z kopiami zapasowymi dysku,robię je w programie Acronis True Image ,po utworzeniu archiwum dostaję informację ze archiwum jest uszkodzone.System operacyjny Windows 7 stał się bardzo niestabilny,zdarzają się zawieszki ,czesto wyłaczam komputer w pełni sprawny i nie potrafię go odpalić. Sprawdzałem stabilność procesora oraz poprawność ramu ,wszystko jest w 100% stabilne.Podłaczyłem stary dysk 160gb i okazało się ze skonczyły się moje problemy,czyli mój dysk samsunga 750gb jest uszkodzony, testowałem go najróżniejszymi programami i zaden nie pokazuje blędów,jedynie SMART wykrywa jakieś blędy(wklejam zdjęcie ze smart,proszę o interpretację).Co dziwne w czasie pracy w dosie lub pod systemem odpalanym z płyty dysk pracuje poprawnie,Podejrzewałem problem ze sterownikami systememu Windows 7 ,instalowałem inne sterowniki do dysku,chipsetu ,zmieniałem też taśmę SATA oraz podpinałem pod inny konktoler dysku na płycie(mam 2) nie przynoosło to zadnego rezultatu.Dysk jest na gwarancji,mam teraz dylemat czy go wysyłać ,bo nie jestem w 100% pewny ze jest uszkodzony. Edytowane 16 Marca 2010 przez marcinsz0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 scan mhdd da ci jasność...zmień też tasme do dysku i zobacz wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Ja mialem takie dwa i obydwa wyladowaly w serwisie z badami, mimo iz wszystkie dyski u mnie sa chlodzone ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 tak jak pisałem wczesniej tasme sata zmieniałem i nic to nie dało,skanowanie mhdd nie wykazało błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Masz problemy z kalibracja ( geometria dysku ) zgrywaj co sie da i serwis.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 no to mam problem,firma w której 2 lata temu kupiłem dysk nie odpowiada ma moje emaile ,z tego co czytałem opinie tej firmy na allegro ,mogę zapomnieć ozgłoszeniu reklamacji ;/.Czy jest jakas mozliwość naprawy programowej tego dysku tj.formatowaniem niskopoziomowym lub czymś innym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...