Skocz do zawartości
robinn1

Dyski F3 1 TB czy 500 GB? Który wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wybór pomiędzy 1 TB a 500 GB.

Dysk jaki mam 320 gb F1 w tej chwili PS samsungi rządzą!)

I teraz mam pytanie który dysk wybrać? Który dłużej wytrzyma? Który będzie cichszy?

Raczej wiadomo że na te pytanie odpowiedź jednoznaczna -> 500 GB ale czy jest duża różnica w poziomie słyszalności dysku? Bo mam w tej chwili F1 i dla mnie jest głośna(pomimo tego że to jedne z najcichszych dysków) także jestem na to uczulony....

Wedle testów jest coś takiego:

1TB

Głośność w czasie pracy 2,9 B

Głośność w czasie spoczynku 2,7 B

500gb

minimalna głośność 25.00 dB

?? Jaka jest to różnica w tym poziomie cichości? który dysk wy byście wzięli ?

Dzięki za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako "cichofil" kupiłem Seagate pipeline ( ale tylko 160 GB) i jestem w 100 % zadowolony. Dysk jest zamontowany bez żadnych elementów wyciszających. Głośność w spoczynku 20dB w czasie pracy 24 dB.

Dysk twardy Seagate Pipeline HD ST3500312CS (500GB, 8MB, SATA/300) - Dyski twarde - Agito.pl

Edytowane przez teneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako "cichofil" kupiłem Seagate pipeline ( ale tylko 160 GB) i jestem w 100 % zadowolony. Dysk jest zamontowany bez żadnych elementów wyciszających. Głośność w spoczynku 20dB w czasie pracy 24 dB.

Dysk twardy Seagate Pipeline HD ST3500312CS (500GB, 8MB, SATA/300) - Dyski twarde - Agito.pl

A jak z wydajnoscia tego Popeline ? Sa gdzies testy na necie ? Bo mnei zaciekawil ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi