Skocz do zawartości
kiko

karta Tv USB Hybrid LV5HD not only tv - problem

Rekomendowane odpowiedzi

witam . posiadam taka karte naj w temacie.

Jest wraz z karta oprogramowanie TOTAL MEDIA 3.5

Problem moj polega na tym ze jak przegrywam z nosnika VHS video na kompa to co jakis czas jest szum oraz snieg zamiast obrazu - dodam ze zrodlo ( kaseta VHS) jest nagrana normalnie i nie ma czegos takiego.

Czy ktos zna jakis program w ktorym moglbym zgarc sobie VHS

Dodam ze programy takie jak :

- ferro - nie lapie wejscia lapie tylko TV

- avs tv box - ma krytyczny wyjatek

- vrecord - troszke daje rade ale obraz nie jest normalny tylko w polowie i skacze

- chrisTv - nie daje rady

czekam na info i pozdrawiam kiko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj ja zgrywam programem od tunera tv (mam avera m116) bez jakiejkolwiek kompresji 1:1. Później dokonuje kompresji za pomocą virtualdub-a, wiem że trochę długo to trwa, lecz zależy mi na dość dobrej jakości materiału.

Mam nadzieje, że dobrze wybierasz źródło obrazu, bo moje pierwsze próby były podobne same szumy i obraz śnieg zamiast obrazu (źle wtedy wybierałem sygnał obrazu). Najlepiej odtwórz taśmę w magnetowidzie i przełączaj sygnał obrazu w oprogramowaniu tunera, aż uzyskasz obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi