Skocz do zawartości
raeCwalD

Nowa karta graficzna do 300zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupuje monitor 22" i domyslam sie, ze integra nie bedzie dobrym wyjsciem jesli chodzi

o wspolgranie z nim. Poszukuje jakiejs karty do MAX 300zl. ofc PCI-e

Komp: AsRock A780GXH/128M, AMD Athlon 7750+ BE, 2GB ram i zasilacz: ModeCom 350W (kupowany z zestawu na purepc)

Przegladam polecane karty na purepc i mam tam najlepszy wybor: Radeon HD4670.

Interesujace sa alternatywy: HD3850, 9600GSO, 8800GS, HD3870

Zainteresowal mnie 9600 ale po przeczytaniu ogromu testow nie wiem juz co lepsze 9600 czy 8800...

Dawniej interesowalem sie tego typu zabawkami - teraz to juz ze mnie laik kompletny.

Obawiam sie, ze najnormalniej zasilacz moze nie wydalac (350W) - procek lubi zrec prad z tego

co wyczytalem. Z drugiej zas strony jest markowy i powinien tam sobie dac rade.

Chcialbym sobie pograc w cod4, crysisa itd. Domyslam sie ze gta4 na high odpada.

Co bedzie tutaj najlepszym wyborem? Bardzo prosilbym o linki do sklepow z konkretnymi juz kartami.

Z gory dziekuje za wszelka pomoc. :)

/W gre wchodza tylko NOWE karty. Niestety taki mam debilny warunek...

Edytowane przez raeCwalD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ogarniam, ze to mozna sprzedac i kupic tamto lepsze itd.

Niestety, reszta kompa zostaje. Chodzi mi tylko o grafike.

NOWA, do 300zl, ktora ogarnie moj zasilacz. :) Nie mam mozliwosci ogromnych kombinacji przy sprzecie.

Mam za zadanie ogarnac karte graficzna i tego chce sie trzymac.

http://allegro.pl/item963167202_sapphire_radeon_hd4850_512mb_ddr3.html

Widze taka aukcje. Czy ta karta jest lepsza od np. GF9600/9800/8800?

Edytowane przez raeCwalD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta jest zdecydowanie lepsza od serii 9xxx i 8. Jej poziom to GTS250 a wiec podkrecony 9800GTX+ ale pisales ze tylko nowe ;] wiec jak ?

5670 chyba bylaby najlepsza moim zdaniem i zasilacz dalby sobie rade z nia. Demonem na pewno nie jest...

btw podzielam opinie ze pasowaloby sprzedac 7750. Mozesz wystawic za kwote wyzsza jakas, jak ktos sie znajdzie to sprzedasz i kupisz athlona dokladajac tylko troche zl. Zasilka odetchnie a na karte i tak starczy. Najwyzej troche poczeka

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przemysleniu zastanawiam sie nad:

9800GT

i hd 5670.

Radek faktycznie ciagnie mniej pradu... Ale jesli chodzi o testy to wypada on czesciej gorzej

majac 1gb pamieci od gf z 512. ;<

/jak moge sprawdzic ile mam zapasu w chwili obecnej na zasilce?

Edytowane przez raeCwalD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem po co bylo doradzac athlona 7750 w zestawach a 3-4 miesiace pozniej namawiac kazdego zeby jednak sprzedawal go i kupowal athlony 2. Rozumiem ze platforma bardziej przyszlosciowa itd.(w sumie tylko am3 jest przyszlosciowa, am2+ umiera tak samo jak s775) Ale niektorzy nie zmieniaja czesci co 3-4 miesiace i nie chce im sie bawic w kup/sprzedaj/kup. Wola kupic raz na 2-3 lata caly sprzet za rozsadne pieniadza bez kombinowania. a wiadomo nawet te zestawy amd za 2 lata beda cale do wymiany. tak samo bylo z kartami connect3d, kupujcie bo tanio(najtaniej) a teraz kazdy narzeka.

do monitora 22" to bierz minimalnie hd4850 nawet uzywke, np z gw jeszcze rok. :) chyba ze chcesz na 22" grax max w hd ready? (na hd5670)

zasilacz na 100% wystarczy nawet do hd4850. I koledzy maja racje, postaraj sie zmienic procka, bo jest bardziej energooszczedny i duzo wydajniejszy. a do tego monitora przyda sie lepszy proc i karta ktora pociagnie rozdzielczosc min 1680x1050 ;)

ps. chcesz kupic za 335zl 98GT,

to lepiej doloz 30zl i kup:

http://www.skapiec.pl/site/cat/14/filtr/_0_16804_0_0_0_0_0_0_0_0

Edytowane przez gronio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak radzi ostatnio sprzedałem hd4850 z zalmanem VF900Cu i radiatorami i hd4850 + THERMALTAKE DUORB BLUE każda karta za 300 zł poszła tyle chciałem i ci co kupili cieszą się cisza i wydajnością :) wiec nieraz możesz cos taniego wyrwac zerkaj na fora lub allegro .pozdro

ps 9600 gt to juz kupisz za 189 zł za tyle tez tydzień temu sprzedałem ta kartę .

Edytowane przez max340

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi