Skocz do zawartości
Mefiste

Żółte wykrzykniki przy driverach do Realtek'a HD Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z karta dzwiekowa... otoz nie wiem co sie stalo ale nagle wylaczyl mi sie glos. Po sprawdzeniu Menadzera Urzadzen zobaczylem, ze przy kontrolerze dzwieku, sa wykrzykniki na zoltym tle. Oczywiscie sciagnelem juz nowe sterowniki, bawilem sie z nimi, przeinstalowywalem itp itd.

Płyta główna:

Gigabyte GA-EP31-DS3L

SS:

Dołączona grafika

Mam nadzieje, ze znajdzie sie osoba chetna, ktora udzieli mi pomocy :)

Z gory dzieki !

//~Mefiste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panel sterowania-> Narzędzia administracyjne -> Zarządzaj ->Usługi

Upewnij się, że Windows Audio jest uruchomiona i ma ustawiony tryb uruchomienia na automatyczny.

Ewentualnie uszkodzona dźwiękówka lub sterownik UAA się wysypał.

Odinstaluj nieznane urządzenie oraz Realtek i uruchom ponownie kompa.

Coś instalowałeś? Zakładając, że to XP, to masz duuużo ponad standardowe sterowniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to dźwiękówa padła albo miałeś mass system failure po zainstalowaniu jakiegoś syfu....ale piszesz ze nagle przestało grać(nie po resecie?)

tak jak wyzej zauwazono- kupa strasznego syfu w twym menagerze urządzeń..jak masz mozliwość(osobna partycja) zainstaluj system na świezo i sprawdź czy działa.

ps jak coś to mam płyte identyko jak twoja(no prawie, wersja wczesniejsza, bo p31...), oddam za 120zł :P

btw(OT) sie wkurzyłem bo zamówiłem obudowe aerocool dla innej jednostki...i ona przyjmje tylko mATX....brak raptem 3cm a obudowa 2cm mniejsza niz poprzednia...szlaq

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzuć ten cały śmietnik, zainstaluj spokojnie drivery jak kazała fabryka i po restarcie każ Kreaturze Instalacji poszukać sterowników na płytce od grafiki, tam są dodatki do audio HD. Radeony 47xx lubią tu bruździć... Powinno załatwić sprawę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to jakis burdel...jakie kernele?nigdy tego nie widziałem - pewnie kilka bzdur instalowałes zamiast samych driverów

Edytowane przez pkomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi