sw1ssst Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Cześć. Mój kumpel ma problem z pendrivem, pożyczył go znajomemu i go zawirusowało. Nie da się go teraz sformatować (wywala komunikat że zabezpieczony przed zapisem. W programie chipgenius pokazuje że producentem chipu jest SMI a jego nr partii to SM321. W tym samym programie jest ten link: http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=20620 podpisany jako narzędzia do tego pena, niestety tych krzaków nie rozumiem. Czy jest ktoś kto zna rozwiązanie problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 1. rozwiązania 2. Podłącz pod kompa z linuxem lub kompa z porządnym antywirusem. 3. Użyj programu Unlocker i i pousuwaj wszystkie pliki z niego. 4. Z poziomu zarządzania dyskami usuń mu literę i wtedy formatuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Uruchamiałem na kompie z ubuntu livecd, to co w googlach czytałem i gdyby pen był na innym chipie to by jakoś poszło. Unlocker nie działa tak samo jak format z usuniętą literą dysku. Próbowałem usunąć to programem nod32 pisze że nie może usunąć pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Spróbuj w ten sposób Problem Z Pendrivem - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Zrobiłem low level format i normalnie się sformatował potem pod windowsem też a teraz znowu niby zabezpieczony przed zapisem :S Znowu działa. Heh dziwny pendrive Edytowane 17 Marca 2010 przez LMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Zainstaluj sobie program antywirusowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Mam nod32 przed chwilą skanowałem i wykrył tylko ad-aware w postaci Unlockera. Te pliki co były na penie nie zawirusowały mojego kompa. Edytowane 17 Marca 2010 przez LMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Skoro tak, to usuń wszystkie (także ukryte) i powinno się dać bez problemu formatować. A z poziomu Ubuntu nie dało się formatować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Pendrive już działa po low level formacie (pisałem wyżej) było trochę cyrków ale już da się go formatować i wrzucać pliki. Pod ubuntu próbowałem ale nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...