McGan Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Witam Mam dylemat między dwiema budami CoolerMaster: - Cosmos S (z oknem) [950 zł] - Cosmos Pure Black (bez okna) [950 zł] Problem polega na tym, że chcę zamontować chłodnicę 3x120 i wiem, że w Cosmos S spokojnie się to zmieści. A jak jest w wypadku Pure Black? Miejsca jest tyle samo? Nie wiem, którą wersję wybrać - S ma już wycięte okno, jednak nie jest polakierowana, a Pure Black ma czarny lakier w środku i elegancko się prezentuje, jednak nie ma okienka (co można oczywiście dorobić). Będę wdzięczny za rady, pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Zaraz bedzie milion takich opinii i pytan :P ale jestem pierwszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111 Naprawde one Ci sie podobaja ? o.0 S'ka jest ladna ? :P i btw do czego uzywasz pc :P bo dla mnie i pewnie dla wielu osob jest to poroniony pomysl by wydac 1k na bude ^ ^ jak cos to fundacji *** pieniadze przydadza sie zawsze :P ps. zaraz beda procenty za offtopic A nie bedzie XD Sa tych samych rozmiarow, identyczne. Roznia sie tylko wygladem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrowq Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 bo dla mnie i pewnie dla wielu osob jest to poroniony pomysl by wydac 1k na bude ^ ^ jak cos to fundacji *** pieniadze przydadza sie zawsze :P No widzisz, niektórzy ciułają cały rok żeby złożyć kompa za 2k a inni zastanawiają się która buda za 1k będzie ładniejsza. Tak działa ten system (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Komunista sie znalazl czy Robin Hood ? :P Łee odwracam. Wymiary te same: (W) 266 x (H) 598 x (D) 628 mm Ale w srodku sporo zmian. Musialbys je zobaczyc bo malo kto napisze dokladnie gdyz nie ma po co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Dzięki. Może macie inne propozycje dotyczące dużej budy do 1.000 zł z możliwością montażu chłodnicy 3x120, gwarantującą dodatkowo możliwość dobrej organizacji okablowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 A nie myślałeś o Cooler Master Stacker T01 ? Też duża obudowa a jest o wiele tańsza od tych dwóch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Lian Li v2010b Corsair Obsidiam 800D Lian Li Armorsuit PC80 CM stacker 832 - uzywki Lian Li v2000 ten CM co podales to tylko Pure Black - okno latwo zrobic a malowanie w nim to 1 klasa :) Napisz wiecej co ma siedziec w srodku ? Sam posiadam LL v2010b i jestem mega zadowolony, miejsca ogroma xD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Ten Cosmos Pure Black to nie to samo co cosmos 1000 tyle ze polakierowany? jak to ten sam to mam takiego 1000 i moge ci powiedziec ze buda ogromna i wszystko sie w niej miesci chociaz miejsca na kable po drugiej stronie, za panelem na plyte glowna, nie ma wiele to na minus, no i ten panel nie jest wysuwany a moglby byc, dodatkowo koszyki na dyski i montowanie jest tak pomyslane ze aby wyjac dysk i tak musisz bude z obu stron otworzyc z drugiej aby odpiac kable a tak pozatym to to nic nie moge jej zazucic duza i solidnie wykonana - na lata brales pod uwage ta? - Coolermaster ATCS 840 - swietna buda, mialem okazje ja dokladnie obejrzec i powiem ze jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 (edytowane) Co do pytania, co chcę do niej wsadzić - sprzęt z podpisu. Podoba mi się Lian Li V2010B, jednak martwi mnie brak otworów wentylacyjnych w ściance obudowy, przy dolnej sekcji. Armorsuit też niezła, ale montaż zasilacza na górze nie za bardzo mi się podoba. Corsair Obsidian 800D jest bardzo ciekawą propozycją, do kupienia już w czerni, ma okno, więc trochę roboty z głowy, do tego podział na sekcje no i możliwość montażu chłodnicy na górze;) Myślę też nad tym CoolerMasterem PureBlack, tylko czy zmieszczę tam 3x120 na górze? wos - jak to u Ciebie na górze wygląda? Edytowane 18 Marca 2010 przez McGan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...