Kiq Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Witam. Szukam dobrego monitora i oczekuję odpowiedzi od osób które niejako się na tym znają i wiedzą że monitor z szybką matrycą to nie wszystko, ponieważ chcę kupić raz a dobrze -Do czego monitor ma służyć: Gram profesjonalnie w counter strike 1.6 [dodam że po 5h dziennie] i do tego monitor ma służyć. Monitora używam też do bardzo sporadycznego oglądania filmów. -Monitor ma też obsługiwać format 4:3 -cena MAX 1000zł Edytowane 19 Marca 2010 przez Kiq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Witam. Szukam dobrego monitora i oczekuję odpowiedzi od osób którzy niejako się na tym znają i wiedzą że monitor z szybką matrycą to nie wszystko, ponieważ chcę kupić raz a dobrze -Do czego monitor ma służyć: Gram profesjonalnie w counter strike i do tego monitor ma służyć. Monitora używam też do bardzo sporadycznego oglądania filmów. -rozdzielczość musi obsługiwać 1280x960 lub 1280x1024 -cena MAX 1000zł "Monitor do grania" ? - ja bym kupił jakiś model 120 Hz ... tylko patrząc na rozdzielczość którą podałeś może być problem. ... chyba że wybierzesz ten model 1680x1050 120 Hz i granie w okienku 1280x1024. ps. i zwracaj uwagę na input lag ... im bliżej zera tym lepiej Edytowane 17 Marca 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiq Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Cóż gram na rozdzielczości 1280x960 i najlepiej żeby rozdzielczość którą by obsługiwał monitor była podobna, żebym nie miał nagle spłaszczonych lub rozciągniętych modeli ponieważ bym musiał dpi ustawiać i przystosowywać się do nowego obrazu choć to pewnie nie problem a jednak. z tego co widze to 1600x1200 jest podobny. edit: gdyby była taka możliwość prosiłbym również o podanie jakichś modeli. edit przeszukałem trochę google i dowiedziałem się pewnej ciekawej rzeczy. może zacytuję "nie istnieje monitor LCD ktory bedzie tak dobrze sprawowal sie w grach jak CRT. Poprostu to zupelnie inna technologia, samochodem na benzyne, na ropie nie pojedziesz." czy to rzeczywiście prawda? Przy okazji przeszukałem też allegro jeśli chodzi o CRT. jak myślicie? http://www.allegro.pl/item962004009_monitor_crt_plaski_ekran_porty_usb.html Edytowane 19 Marca 2010 przez Kiq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sevenseven Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Trudno coś o nim powiedzieć, bo nie podali tam modelu.. ja miałem crt od LG i byłem zadowolony, także tak ogólnie na plus (choć bardziej jestem zadowolony z mojego nowego lcd, ale już nie gram tyle, co kiedyś;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 MIalem 2 takie LG F700P (USB) jeden starszy byl o 2 lata od drugiego. Obydwa bardzo dobre, chciaz na tym starszym lepszy obraz byl (na poczatku sie chyba bardziej przykładali) Moge z czystym sumieniem polecic ten CRT od LG. Tylko akurat na allegro cos drogi ten monitor, ja sprzedalem obydwa po 50zł.. i wiem ze dzialaja do dzis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...