smiglo83 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Witam. Trafił mi sie do kupna jako drugi komp taki oto zestaw: P IV 3 Ghz 800 Mhz 1 MB Foxconn P35A-S 2 x 512 MB Xtreem Dark 667 Mhz 4-4-4-12 GF6200 128 MB 80 GB sata Coś mnie tchnęło żeby zainstalować na nim W7. I jakie było moje zaskoczenie po instalacji, gdyż spodziewałem się wydajności jednak trochę większej niż otrzymałem. Już nie pisze o wydajności w czasie prpacy z systemem, bo to jeszcze jakoś ujdzie. Ale włączając jakikolwiek film na Youtubie (gdzie mam kilka teledysków które męczę codziennie) one mi się po prostu tną. Czy wydajność P IV jest tak niska że nie jest w stanie nawet filmu w necie odtworzyć? Próbowałem podkręcić proca nawet do 3.6 Ghz jednak efekt jest ten sam czyli żaden. Czyżby ten proc był aż tak słaby? Przecież on ma HT które teoretycznie emuluje drugi rdzeń. Byłbym wdzięczny za każdą poradę odnośnie podniesienia wydajności tego Pentiuma. Edytowane 17 Marca 2010 przez smiglo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Do wyboru: 1. Posadź na nim Windows XP 2. Wymień cpu chociaż na PDC E2xxx 3. Wymień kartę graficzną, daj na próbę tego gf8600 co masz w podpisie i sprawdź jak wadzi sobie z YT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreklol Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Sprawdź inne sterowniki do grafiki ewentualnie innego flasha, ale ful hd na YouTubie raczej nie pociągnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 8600 juz siedział i jest to samo. tego kompa kupiłem za 200 zł(czyli wartość płyty). Nie opłaca mi sie dokupywać PDC za 120 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 W takim razie spróbuj Win xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Bez przesady, ale PIV 3GHz nie jest za słaby dla W7. Problem musi być gdzieś indziej. Na początek to jak na W7 to jest za mało RAMu. Mimo, że to ulepszona Vista, to jednak 1GB to mało. 1,5GB to standard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Nowy sterownik do grafiki zainstalowany. Nowy flash również. Wydajność w odtwarzaniu filmików sie troche poprawiła, jednak dalej występują drobne przycięcia. pogonienie proca cos da?? Planowałem tak ok 3.8 Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 j/w wydaje mi się, ze nie chodzi o to, że sprzęt jest za słaby... Problem musi być gdzie indziej. OC proca na pewno nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Wyłącz aero i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 (edytowane) Problem nie leży w procku, wiem bo u mnie stary P4 podkręcony na 3Ghz 1Gb ram i nie przycinają żadne filmiki włącz menadżera zadań i sprawdź co obciąża kompa. E: Radzę zmienić antywirusa bo Avast! to zamulacz nieziemski. Edytowane 18 Marca 2010 przez maro0912 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 zrob tak kup to : Intel Pentium Dual Core E2160 OEM (965861644) - Aukcje internetowe Allegro albo licytuj to : OKAZJA!! E1400 2X2.0Ghy DEMON GIER!!! (965537207) - Aukcje internetowe Allegro ( ostatnio poszedl za 60 zl ;-) ) swojego proca sprzedasz za ok 60-70 zl Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy wiec jak dobrze pojdzie to albo wyjdziesz na plus albo doplacisz 30-40 zl ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Po dodaniu 2 x 1 GB Patriotów LLK i puszczeniu proca na 3.6 Ghz filmy i praca w z systemem stała sie dużo wygodniejsza. A i teledysk który namietnie katowałem na YT okazał sie uszkodzony dlatego sie zacinał. Dziękuje wszystkim za okazane zainteresowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...