kert Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Witam! Kiedyś kupiłem laptopa i oddzielnie do niego windows xp home wersja box. Windows został zainstalowany i naklejka naklejona na spodzie laptopa. Laptop na skutek upadku jest zepsuty, więc chcę kupić nowy bez systemu. Czy mogę zainstalować windows ze starego laptopa na nowy (stary laptop nie będzie już używany)? Co z nalepką bo jej się chyba nie da teraz prze kleić z jednego na drugi? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Jeżeli jest to BOX tak jak mówisz to możesz go zainstalować na innym laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kert Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 tak, jest to BOX w związku z tym co z nalepką, która jest na starym laptopie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Możesz próbować odkleić i przykleić na nowego notebook'a, choć czasami naklejka po takim zabiegu wygląda dość nieestetycznie. Myślę, że prościej będzie napisać albo zadzwonić na infolinię Microsoft'u i poprosić o przysłanie nowej nalepki. W takim wypadku starą, nawet zniszczoną, należy przesłać do nich wraz z kopią dowodu zakupu systemu, a po jakimś czasie dostajemy pocztą nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kert Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 ok, dzięki za informacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 (edytowane) ok, dzięki za informacje :) dodam tylko że z wersją oem też nie jest źle, moja vista przeszła już sporo reinstalacji i kilka wersji sprzętu i nigdy nie miałem problemu z ponowną aktywacją, z tym że teraz aktywuję przez telefon bo online już nie chce Edytowane 19 Marca 2010 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...