bloodmanpl Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Witam, Powiem krótko: poszukuję netbooka do "czytania" internetu, odpalania Offica, ew. pogrania czasem w jakąś gierkę (ale to tak dla rozrywki - do gier mam PC). Chodzi mi o jakieś przenośne maleństwo. Ot czasem na wykłady, do pracy dorywczej, jakieś notatki, itp. Ekran to 10" (minimum oczywiście), 8 i 9 odpada. Dawno już nie było tu takiego tematu, jest w necie dużo testów, ale już starych. Myślałem nad: Asus Eee PC Seashell 1001HA XPH (czarny) - Netbook Asus w RTV EURO AGD http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/opis-samsung-np-n130-ka01pl-xph.bhtml#content_3c Co byście polecali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodmanpl Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Samsung N130 Procesor Intel® Atom® 1,6 GHz Model procesora N270, FSB 533 MHz Pamięć podręczna CACHE 0,5 MB Ekran 10,1'', WSVGA 1024 x 600 Pamięć RAM 1 GB, DDR2 Dysk twardy 160 GB, SATA Model karty graficznej GMA 950 Pamięć karty graficznej brak danych Windows XP Home Edition EEE PC 1001HA Procesor Intel Atom N270, taktowany częstotliwością 1.6 GHz Pamięć cache 512 KB System operacyjny Microsoft Windows XP Home RAM 1024 MB DDR2 Karta graficzna Wbudowany chip video Rozdzielczość ekranu 1 024 x 600 pikseli (WSVGA) Rozmiar ekranu 10.1" Inne cechy ekranu podświetlenie przez LED Twardy dysk 160 GB SATA, 5400 obr/min. Czytnik dysków optycznych Nie Czytnik kart pamięci Czytnik kart 3 w 1 USB 3 porty USB 2.0 Microsoft Windows XP Home Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Oba mają takie same paramtery, więc weź ten który wydaje Ci się bardziej ergonomiczny, lepiej Ci leży itp. Ja bym brał eee może 1005 poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodmanpl Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 A co myślicie np o Samsungu N150 z Windows 7 ?Jak ogólnie na takich maluszkach się sprawuje W7 ? Prawdą jest informacja, żee jest ograniczenie w liczbie otwartych na raz aplikacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...