Skocz do zawartości
fjut

zmienic cos w tym zestawie?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, za pomocą waszego forum udało mi sie mniej wiecej złożyć zestaw komputerowy o jaki mi chodzi:

Procesor : AMD Athlon II X4 620 349 zł

Chłodzenie Procesora : SilentiumPC Fortis HE1225 115 zł

Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 25 zł

Płyta Główna : ASRock M3A770DE 230 zł

RAM : GoodRam 2x2GB 1600MHZ 360 zł

Asus GeForce GTS 250 1024MB DDR3 /256bit 430 zł

Zasilacz: Fortron FSP500 60GHN 215 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 189 zł

po pierwsze po drobnych modyfikacjach zestawu za 2150zl chcialem sie dowiedziec czy ma to dalej sens. po drugie z tego co wyszukalem to powyższa plyta glowna nie ma LPT(chyba ze ma bo pewny nie jestem) które jest mi potrzebne bo mam starą drukarke której nie chce sie pozbywac. Płyta Główna : Gigabyte MA770T-UD3P ma LPT ale nie wiem czy bedzie tu pasowac. Dodatkowo nie wiem czy wybrałem dobrą karte graficzna. Musi to być koniecznie Nvidia bo potrzebuja CUDA. Znalazłem też taką karte Zotac GeForce GTS 250 AMP! Edition 1024MB GDDR3 ale ona nie ma HDMI i to troche boli. pozatym nie wiem czy ten chipset to jedyny dostepny chipset nvidia w tym przedziale cenowym, moze cos przeoczylem? Wielkie dzieki za opinie i uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte też nie ma lpt , ale istnieje możliwość wpięcia takowego na śledziu (brak w zestawie z płytą), w tej chwili nie dostaniesz nowej płyty z "wbudowanym" lpt. Grafika może być, skoro musisz mieć cuda , ale pamiętaj że glaciator asusa nie jest jakoś nadzwyczajnie cichy, ale jest znośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi