mr__y Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Niedawno z dwoma kumplami zmontowaliśmy coś takiego: ListaFirm24.pl (LF24.pl) LF24.pl to wyszukiwarka firm, która pozwala wyszukiwać firmy na podstawie: słów kluczowych branży województwa adresu i lokalizacji numeru NIP numeru REGON numeru telefonu (w dowolnym formacie np. "322332323", "(032) 233-23-23" czy nawet "+48 32 233 23 23") adresu e-mail adresu www opisu Całość zrobiona w AJAXie więc powinna w miarę szybko działać :) Jeżeli kogoś interesują technikalia to po stronie serwera wszystko oparte jest na PHP i Sphinx'ie. Wszelkie uwagi i krytyka mile widziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Ciekawy pomysł... tylko przydałoby się jakieś aktualizowanie danych przez usera (nawet "zgłoś błąd"), albo jakieś API dla klientów i aktualizacja automatyczna co ileśtam... niektórzy się czasem przeprowadzają, zmieniają telefony, a wpisywanie adresu od nowa do kilkunastu/kilkudziesięciu wyszukiwarek, czy katalogów- kto to wszystko pamięta? :> Działa faktycznie szybko, template też fajne. Nie mam się, praktycznie, do czego przyczepić (nie chce mi się sprawdzać walidacji, a sgj gdzieś zniknął ;] ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Rozumiem, że to kolejna wersja serwisu? Pytam, bo jak na start nawet na początku roku, to baza jest całkiem całkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Baza całkiem, ale dane, np. mojej firmy mocno stare (sprzed bodaj 3-4 lat ;] ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...