kain Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Muszę do szkoły przygotować temat jak w temacie (długo się głowiłem nad jakimś synonimem :lol: ). Próbowałem to znaleźć przez google, ale niewiele osiągnąłem :? Ma ktoś może jakiś pomysł ewentualnie link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 jak co Hiszpania jest juz w UE :D ale jak co zmniejszylo sie im bezrobocie, dofinansowanie ubozszych regionow, wzrost PKB itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 To ja opowiem co mi powiedział jeden z profesorów UG. Otóż Hiszpania 25 lat temu była bardzo biedna (coś jak Polska). Po wstąpieniu do Unii poza pieniędzmi bezpośrednio z UE do kraju weszli europejscy przedsiębiorcy, inwestując w rynek usług 80 mld. $. Po to żeby jeden z sześciu pracowników mógł zarabiać naprawdę pożądne pieniądze to tych pozostałych pięciu musi odejść. Jednakże nie stają się oni bezrobotnymi (tak jak np. dziś w Polsce), ale przechodzą do stale rosnącego rynku usług (wycieczki, rekreacja, prywatne leczenie itd.), który rozruszali ci biznesmeni z Europy. Rynek usług rozwijał się dlatego, że wreszcie ten jeden pracownik zarabia tyle, żeby sobie pozwolić na wczasy na Hawajach, masaże itp. Obecnie takie USA czy GB 75% PKB wytwarzają właśnie przez usługi! Taki rozwój jest także szansą dla Polski... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 jak co Hiszpania jest juz w UE :D ale jak co zmniejszylo sie im bezrobocie, dofinansowanie ubozszych regionow, wzrost PKB itd. No jest, jest, ale chodzi o to jakie korzyści z tego miała :) mikaelus dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...