Skocz do zawartości
The SainT

Grafika + ram

Rekomendowane odpowiedzi

Procka wymień na E8400 albo jakiegoś Quada (Q6600 ) ; E8400 na allegro można dostać już od 500 zł , w okolicach 400 zł masz 2x Q6600 .

Kartę zostaw albo wymień na HD4870 lub HD4890 ew. GTX 260

Ram na GoodRam 4GB (2x2GB) 800MHz CL5 za 269 zł ( esc.pl )

A co do nowej platformy i ładowania kasy w obecną .

W cenie tego E8400 masz bardzo dobrego Quada od AMD ( Phenom II X4 925 ) .

Ram DDR3 masz trochę droższy ( ~ 100 zł w stosunku do DDR2 ) ale też przyszłościowy jak cała platforma AM3 .

Zastanów się nad tym - kwota którą masz + kasa ze sprzedaży cpu , płyty i ramu i możesz mieć mocne AM3 z 4 GB ramu , w dodatku przyszłościowe .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie planuje zmieniać calej platformy, tylko samą grafike i ram. Myślę, że procek sobie da rade z mocniejsza kartą jeżeli jeszcze nad nim popracuje.

Nie rozumiem tego ze kazde posty zaczynają się od słów, sprzedaj stare kup nowe. Jezeli ktos chce kupic z obecnych to zapraszam z checią się pozbędę, narazie nie mam żadnego kupca i nie będę czekać aż ktoś cierpliwie kupi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup 4 GB ramu , np. podanego wyżej

Kręć procka ile wlezie albo kup E8400 - 3 Ghz na starcie , 45 nm , więcej cache L2 i dobre OC - na pewno lepszy niż E6550 .

Kartę zostaw - jest dosyć mocna - podkręć ją tylko - jedyna wymiana to na HD4870 lub 4890 ale to tego procek musiał by być mocniejszy , ten GTS już jest przez niego hamowany o mocniejszych kartach nie mówię .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BC2 raczej bardziej opiera się na procku ( nie znam gry - opieram się na wypowiedzi Anrew777 )

W końcu 8800GS jest słabsza niż HD4850 i to dużo .

Jak możesz to bierz Q6600 - pewno będzie się lepiej w tej grze spisywał niż E8400 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ostatnio pod Windows 7 moja 8800GTS zaczeła sypać artami z niewiadomych przyczyn, wysypuje mi sie windows nvidia kernel mode driver i system łapie zwieche. Nie wiem czy to wina sterowników czy karty.

Dlatego zastanawiam się nad kupnem nowej karcioszki.

Moje propozycje to:

w cenie do 500zł - Sapphire Radeon 4850 Vapor X

w cenie do 750zl - GForce GTX 260 lub Radeon 5770 Vapor X

Teraz moje pytanie czy opłacalny jest zakup radka z chlodzeniem VaporX?

I co Wy polecilibyście w przediale cenowym do 750zł - Zakup będzie zależał od dysponowanej gotówki.

i może doradzcie mi co kupić do mojego sprzętu, na codzien smiga na 3.0Ghz + 860Mhz ramy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi