Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dosyć nietypowy problem z moimi głośnikami. A więc posiadam Logitech Z-2300 THX

Dołączona grafika

A więc balans lewy/prawy w windowsie równy, balans w winampie równy, a gdy zlizyłem się z prawym głośnikiem, który słabiej gra, do suboofera, zmieniłem gniazdo jemu to zdecydowanie głośniej gra na lewym gniezdzie  :blink:. Co to może być?

Dołączona grafika

Komp z siga + Win Vista 64x Ultimate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli na regulatorze zestawu głośnikowego zwiększysz głośność to balans się nieco wyrównuje czy nie ma różnicy?

Swoją drogą ... widzę że na EQ zrobiłeś uśmiech dyskoteki x-P ... można i tak, tylko dla czego doprowadzasz dodatkowo do przesteru ? ;) (jeśli coś podbijasz np. o 6 db na EQ to ogólną głośność w tym EQ trzeba obniżyć o ~6 db by nie było przesterowania - chyba że lubisz "charczonko" ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli na regulatorze zestawu głośnikowego zwiększysz głośność to balans się nieco wyrównuje czy nie ma różnicy?

Swoją drogą ... widzę że na EQ zrobiłeś uśmiech dyskoteki x-P ... można i tak, tylko dla czego doprowadzasz dodatkowo do przesteru ? ;) (jeśli coś podbijasz np. o 6 db na EQ to ogólną głośność w tym EQ trzeba obniżyć o ~6 db by nie było przesterowania - chyba że lubisz "charczonko" ;) ).

Na tych glosnikach charczonko wystepuje w 70% glosnosci, czego nie da sie sluchac bo jest za glosne ;)

Zwiekszam glosnosc i to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie charczonko głosników tylko wyjścia karty....o jakich gniazdach piszesz?napewno masz dobrze podłączone?

ps.w winampie standardowo działa limiter...

Edytowane przez pkomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps.w winampie standardowo działa limiter...

Fakt ... od którejś wersji jest limiter ... jednak negatywny skutek jego działania też jest słyszalny, a przy takim ustawieniu jak ma kolega, doskonale to słychać (przynajmniej na przyzwoitym sprzęcie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczyść od kurzu kable od głośników, zwłaszcza tego cichszego. Popraw wtyczkę kabla, od głośników do kompa, od kompa do głośników, do pilota. Wreszcie, pobaw się trochę pilotem, pozmieniaj dynamicznie głośność. Mam Creativa P380, i podobny problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi