flood Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 No niestety, mam problem ze świeżo złożonym kompem: - płyta Asus P6T SE; - proc i7 930; - zasilacz Corsair 520W; - ram 3x2 G. Skill; - grafika 8400GS - dysk WD 320GB Poza zasiłką, grafą i twardzielem reszta sprzętu jest nowa. W czym tkwi problem - po wciśnięciu power, wiatraki startują i tyle, dalej nic się nie dzieje, czarny ekran, nie mogę wejść do biosu :-| Po wyjęciu ramu płyta piszczy. Kilkukrotnie sprawdziłem, czy wszystko jest prawidłowo podpięte. Czy to możliwe, ze płyta nie rozpoznaje proca??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek-pl Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) Może być uwalona grafika... jak masz inną to jedno mógłbyś wykluczyć lub potwierdzić. Bez RAMów normalne że będzie "piszczeć". Edytowane 20 Marca 2010 przez witek-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 @flood Bios aktualny?.Zakładając ,że wszystko dobrze podłączyłeś spróbuj może inną grafę.Może jest też jakieś zwarcie.Złożenie wszystkiego jeszcze raz na "pająka" jak najbardziej zalecane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss2020 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) hmm płyta obsługuje twój procek w wersji biosu 0608 , sprawdz jaką wersje BIOS masz może potrzebna jest aktualizacja bios znajdziesz tu http://asus.com/product.aspx?P_ID=t4yhK6y9W9o7iQ9E&content=specifications ups ktoś mnie uprzedził Edytowane 20 Marca 2010 przez kriss2020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) hmm płyta obsługuje twój procek w wersji biosu 0608 , sprawdz jaką wersje BIOS masz może potrzebna jest aktualizacja bios znajdziesz tu http://asus.com/product.aspx?P_ID=t4yhK6y9W9o7iQ9E&content=specifications ups ktoś mnie uprzedził No więc tak - grafika sprawna na 100%, obecnie płyta nie wydaje żadnych pisków przy wyjętym ramie. Co do biosu, wydaje mi się, że płyta powinna wstać mimo, że ma stary bios. Najwyżej pojawiłby się komunikat cpu unknown. Jak w takiej sytuacji - nierozpoznany proc przez stary bios płyty - mam zaktualizować bios <_< ??? Mobo nagle ożyło, nie wiem dlaczego, a już miałem słać na gwarę :blink: Przy wyjętym ramie i grafice płyta milczała, zero pisków. Aż tu nagle przy kolejnej próbie włączenia rozległ się pisk. Zainstalowałem ram, potem grafę i oto widzę tak upragniony bios. Przeżycie ze składania kompa niezapomniane :wink: Edytowane 22 Marca 2010 przez flood Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...