Skocz do zawartości
brolly666

Centrum Gier Wideo

Centrum Gier Wideo  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy odwiedzałbyś lokal w którym można nie drogo pograć ze znajomymi w różnego typu gry zarówno na Pc, Xboxie 360, Wii oraz gry planszowe fantasy i nie tylko ?

• Tak, to dobry pomysł!
    • Nie, nie mam takiej potrzeby.
  2. 2. Ile byłbyś skłonny zapłacić za godzinę takiej rozrywki?

3. 3. Na jakiej platformie chciałbyś grać?

4. 4. W jakiego gatunku gry chciałbyś grać?

• FPP. ( COD, Battelfield, Quake, Counter, Itp.)
    • MMO. (WoW, Lineage, Guild Wars, Aion, Tibia, Itp. )
    • RPG. (Dragon Age, Wiedźmin, Nevewinter, Balldur, Itp. )
    • Muzyczne. ( Guitar Hero, Stepmania, Dj Hero, itp.)
    • RTS. (Starcraft, Warcraft 3, Twierdza, Itp. )
    • Sportowe. ( NFS, Forza, Fifa, Pro Evolution Soccer, Itp. )
    • Bijatyki. (Tekken, Soulcalibur, Dragon ball, Street Fighter, Itp. )
    • Gry Planszowe. ( Talisman Magia i Miecz, Chińczyk, World of Warcraft, Monopoly, Magic the Gathering, Itp. )
  5. 5. Ile czasu w tygodniu mógłbyś spędzić w takim lokalu?

• do 3 h.
    • od 3 do 6 h.
    • 6 i więcej.
      0
  6. 6. Czy brałbyś udział w turniejach np. w Call of Duty, Tekken, Guitar Hero, Magia i Miecz, Itp. ?

• Tak.
    • Nie.
    • Zależnie od przewidzianych nagród.
  7. 7. Jakich nagród byś oczekiwał?

• Darmowe godziny korzystania z naszych usług.
    • Gry na każdą platformę.
    • Gadżety z gier.
    • Prenumeraty czasopism komputerowych.
    • Inne. Jakie?
  8. 8. Ile mógłbyś zapłacić wpisowego na taki turniej?

• Do 10 zł.
    • Od 10 do 15 zł.
    • Od 15 do 20 zł.
    • Powyżej 20 zł.
  9. 9. Czy myślisz, że pomysł na taki lokal się sprawdzi?

• Tak! to świetny pomysł.
    • Nie jestem przekonany.
    • Na pewno nie wypali!

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o wypełnienie ankiety gdyż przeprowadzam małe badanie rynku. Jestem na dobrej drodze do otworzenia takiego lokalu i chciał bym poznać Wasze opinie. Jeśli Macie jakieś uwagi lub pomysły którymi chcecie się podzielić to piszcie. Z góry dziękuję Tomek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum growym pytasz sie czy chcielibysmy chodzic do kawiarenki internetowej? Chyba troche nie ten target i nie ten czas juz na takie przybytki. Internet, voip... Chodzenie do kawiarenki zeby pograc na lanie nie ma juz sensu.

Edytowane przez Jin*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewny czy zakładanie salonu gier to w dzisiejszych czasach dobry pomysł .

Po pierwsze koszty .

Stałe :

Opłaty za lokal , media ( prąd , woda ,ew. gaz ) , ochrona .

Jednorazowe :

Kupno sprzętu - monitory LCD , dobre kompy ( zależnie od gier ) - od 1 000 zł za skrzynkę ( absolutne minimum - zestaw nr 1 z tematu Miguela ) , konsole ( jak to będzie gralnia wielo platformowa )

Kupno gier .

Nie wiem czy taka gralnia będzie zarabiać na siebie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko na lanie , ale i przez internet to nie ma być kafejka internetowa tylko właśnie lokal do grania w gry, a gra przez neta a w jednym pomieszczeniu z kumplami to duża różnica.

Po podliczeniu kosztów nie wychodzi tak źle i właśnie chodzi o kilka platform. A czy będzie się opłacać to właśnie po to robię te ankietę :D

Edytowane przez brolly666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt Ci nie broni. Ale rzeczywistość bywa okrutna. Dzisiaj łatwiej o internet. To samo tyczy się w miarę dobrego komputera. Kogo stać na chodzenia do takiej gralni to przeważnie stać go na odłożenie na takowy sprzęt. To samo tyczy się zresztą konsol. Oczywiście są tacy co liczą każdy grosz i szacunek za to, bo oszczędzać trzeba, i są tacy co nie mogą sobie pozwolić na taki sprzęt. Bo nie pracują, albo zarabiają mało. Albo tacy co ich to nie rajcuje. Także krąg zainteresowania bardzo się zawęża. Sam musisz sobie odpowiedzieć czy to sie będzie opłacać. Ankieta w tym Ci dużo nie pomoże. Zależy też (przykładowo) od lokalizacji i czy będzie miała powodzenie/zainteresowanie taka gralnia.

Osobiście we Wrocławiu odwiedzałem sporo kafejek ( również takich z konsolami - wygodne sofy, duże CRT, PS2 oraz Xbox 1) niegdyś i uwierz mi z 90% już dawno nie istnieje. A o takich z PS3 czy X360 raczej nie słyszałem. Pewnie gdzieś są, ale jakie mają zyski to... no właśnie sam sobie zanalizuj i odpowiedz.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chciałbym aby to był większy i dość dobrze rozreklamowany lokal o którym ludzie by słyszeli a nie coś cichego i małego. Tu nie chodzi o to czy kogoś stać na dobrego kompa czy nie tylko o to czy chciał by pograć ze znajomymi twarzą w twarz zawsze to większa rywalizacja i frajda. Tym bardziej że przewidziane są nagrody :D Zdaję sobie sprawę że teraz każdy ma internet i może grać w domu ale to nie do końca o to tutaj chodzi aby godzinami ślęczeć przed grą którą masz w domu tylko o to aby wpaść i zniszczyć kumpla w guitar hero czy coda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można to zrobić w domu. Wygodniej, taniej i bezstresowo, że akurat miejsca zabraknie. Przykładów można podawać wiele. Oczywiście fajnie sobie zagrać z kumplami i jeśli lokalizacja jest dobra, a lokal będzie znany to może dzieciaki (nie oszukujmy się) będą przychodzić i grać. Ale jakie będą zyski no.. po co mam się powtarzać. Moim zdaniem spore ryzyko patrząc na dzisiejszy rynek. Takie jest po prostu moje zdanie. Ale niech może inni się wypowiedzą co może robią w tej branży i mają własny lokal. Również taki większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta jest źle skonstruowana bo odpowiedź na pierwsze pytanie na NIE powinna ją kończyć. Nie mogę jej przez to wypełnić.

Jestem na nie, uważam, że pomysł jest już z góry skazany na niepowodzenie. Uważam, że w taki interes nie przynosiłby zysków. Tak na dobrą sprawę nie wiem czy w Sosnowcu jest jeszcze gdzieś jakaś kafejka internetowa. Gdy tylko mam ochotę, co zdarza się bardzo rzadko, ale się zdarza zapraszam kumpli by pograć w PES 10 na PC. Dobre gamepady dla PC/X360/PS3 robi Saitek i Logitech, ceny zaczynają się od 80 zł IMHO to niewygórowana cena za kawał dobrego grania ze znajomymi.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok wiadomo że ta oferta nie jest dla wszystkich. Poczekam aż wypowie się więcej osób i dodam że nie opieram się tylko na opiniach z tego forum a mój pomysł też nie jest wzięty z kosmosu już wcześniej przeprowadzałem drobne ankiety i jakieś 80% było na tak. Tylko tutaj jest różnie ale w końcu po to pytam aby każdy się wypowiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pierwsze główne pytanie powinno być raczej pytaniem ostatnim. Z drugiej strony jednak nie każdy musi brać udział w ankiecie. W zasadzie to pytanie można było sformułować tak. "Gdybyś miał ochotę odwiedzić dobry i znany lokal do grania na PC i konsolach z możliwością gry sieciowej to:" (przykład). W tym momencie pytanie czy odwiedziłbyś jest IMO zbędne. Ankieta ma być skierowana do określonej grupy docelowej.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim skromnym zdaniem,taki interes ma duże szanse powodzenia przy dobrym rozreklamowaniu :)

Wieczór ze znajomymi w takim lokalu jest na pewno ciekawszy niż spędzony samemu w domu, nawet jeżeli przed komputerem grając z kumplami :P

Uważam, ze dla samej atmosfery, możliwości pogadania z innymi graczami na żywo i wypróbowania nowości na rynku warto będzie tam wpaść.

A przy niewygórowanych cenach zdecydowanie bardziej będzie się opłacało pograć parę godzin w takim lokalu niż wydawać kolejne 100, 200zł na grę, w którą zagramy parę razy i później będzie tylko zbierać kurz.

Jestem jak najbardziej za i życzę powodzenia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi