fumfel20 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Witam. Mogę tanio kupić właśnie tego GF'a od znajomego, tyle ze nie wiem czy jest sens. Zasilacz mam Modecoma 400W i ciągnie bez problemu E8400 @4.8, 4 gb ram 800MHz, 2x500gb Seagate (raid0) + 1000gb Seagate. Mam go w domu ale bez okablowania i zauważyłem , ze ma on dwa wejścia na dodatkowe zasilanie - 6 pin i 8 pin. Nie mam takiego kabla czy czy mogę podłączyć w miejsce 8 pin , kabel 6 pin? Niby wchodzi :) Ale jeszcze nie odpalałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Modecom modecomowi nie równy , ale przyjmijmy że masz najlepszą z opcji czyli model mc-400 , co i tak daje znikome szanse że komp z gtx280 na pokładzie będzie działa stabilnie. Sądzę że system się nie podniesie , nic się nie uszkodzi , ale zabraknie mocy na start. A tak przy okazji serio podkręciłeś tego swojego proca na 4,8G czy to literówka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 bez sensu imo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 kamikaze?? Zmien zasilacz, pozniej pomyslisz o grafie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Literowka, miało być 3,8 :). Przyjmijmy ze grafa na tym zasilaczu zaskoczy ale czy będzie wydajnosciowo lepsza od tego Radka? I jak z tymi kablami do zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Potrzebujesz przejsciowki 2x molex - > 6pin Co ma znaczyc zaskoczy?? Zebys sie nie zdziwil jak Ci wyskoczy Wydajnowsiowo az tak wielkiej roznicy nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Potrzebujesz przejsciowki 2x molex - > 6pin Co ma znaczyc zaskoczy?? Zebys sie nie zdziwil jak Ci wyskoczy Wydajnowsiowo az tak wielkiej roznicy nie ma Właśnie w tym gtx'ie jest jedno wejście 8 pin i jedno 6 pin a a radku mam 2x6 pin. Rozumiem ze nie muszę przejmować sie tymi dwoma dodatkowymi pinami w gtx'ie i podłączyć kabel 6 pin skoro pasuje? Wydajność słabo wzrośnie mówisz? Mogę mieć tego gtx'a za śmieszne pieniądze, jestem pewien ze drożnej sprzedam mojego radka z zasilaczem niz zapłacę za tego gtx'a i jeszcze na zasilacz zostanie tyle ze nie mogę dorwać jakiegoś dobrego testu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Jak dla mnie, to nie ma sensu ta zmiana.. Primo - zainwestuj w dobry zasilacz Po drugie primo - czekaj jak radki HD58x0 stanieją, lub będziesz miał na nie kase.. To będzie miało sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Panowie inaczej, mogę kupic tego gtx'a za 250 zł, brac i sprzedawac ardka i aktualny zasilacz i kupic lepszą zasiłke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) Ja bym bral bez zastanowienia, ale zasilke musisz zmienic nawet nie kombinuj. Np. ten z mojego podpisu. Jestes pewien ze ten GTX sprawny jest? cos podejrzanie nieska cena :blink: Edytowane 20 Marca 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Podobno tak :). Dostałem go najpierw na testy żeby sprawdzić wszystko bez kabli i nie mam jak go nawet podłączyć :(. Mówisz opłaca się zamienić mojego Radka za tego gtxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Jeśli rzeczywiście to będzie 250 zł to nie ma co się zastanawiać tylko brać(wystarczy zobaczyć po ile latają używki na allegro).4870 pójdzie bez problemu za 400 zł a może i trochę więcej.Czyli zostaje 150 zł na zasilacz.Dokładasz stówę i masz jakiegoś OCZ-ta 500w albo szefa 550w.Wystarczy w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Za 250zł GTX280? To co to jest za karta? Przecież na allegro sprzedał by za dużo więcej. 800-900? Nie sprawdzałem, na oko pytam. 400W zasilacz w żaden sposób nie przypasuje do tego sprzętu, ale na prv mogę Ci wysłać info od zioma, który za 180zł sprzedaje OCZ 550W i ten wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Karta jest od znajomego wiec nie ma lipy. Dodatkowo bezpłatnie mam ja w domu na testy ale z przykrością muszę stwierdzić, ze po podłączeniu jej pod mojego modecoma paliła sie tylko czerwona dioda ;] PS: Daj namiary na tego zioma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Na moim modecomie 400W grafa sie podnosi ale w trybie 3D mam restart kompa ;). Ale testowałem u kolegi i wszystko jest ok. Chce ktoś kupić radka 4870 gigabyte? ;) Edytowane 23 Marca 2010 przez fumfel20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Wrzucaj od razu na allegro.Nowe ciężko dostać więc używki cieszą się sporym zainteresowaniem.A kolega albo nieświadomy co sprzedał albo bardzo Cię lubi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Jutro testy na chieftecu 400W ;]. Powinien sobie lepiej poradzić niz modecom aczkolwiek jestem przekonany, ze i tak bede musiał zasilacz nowy kupic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...