Skocz do zawartości
IntelDualCore

Gasnący obraz po włączeniu komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem, kiedy włączam komputer po raz pierwszy w danym dniu po ładowaniu systemu ekran robi się czarny, wiatraczek na grafice wchodzi na obroty 100% jak przy włączaniu komputera,(komputer się nie resetuje, tylko gaśnie obraz),wciskam reset,następuje pikanie (1xdługo 2xkrótko) i tylko wyłączenie, odczekanie i ponowne włączenie powoduje to że mogę dalej używać komputera. Ram sprawdzany Memtestem 0 błędów. Jest jeszcze jeden problem,czasami, gdy gram np. w NFS Undercover lub Burnout paradise i np. wyskakuję z jakiegoś podwyższenia (lub w zupełnie przypadkowym momencie) to gra się zacina post-180347-126916951987_thumb.jpg i pomaga tylko reset.

Nagrałem filmik z "porannego" włączania i dzisiaj obraz zgasł po włączeniu mozilli , czas 1:47

http://www.youtube.c...h?v=862NsQa90bc

Nie jest to wina grafiki , ponieważ oddałem ją na gwarancję i w serwisie stwierdzili że wszystko jest ok.

Temperatury:

CPU : Stres ~ 55 stopni Idle ~ 40

GPU: Stres ~ 65 stopni Idle ~ 46

Napięcia: (sprawdzane miernikiem)

12V Stres ~ 12,17-12,19 Idle ~ 12,33-12,36

5V Stres ~ 5,13-5,14 Idle ~ 5,15-5,16

3,3V Stres ~ 3,20-3,25 Idle ~ 3,26-3,27

Konfiguracja:

Dual Core E5300 BOX

Gigabyte EP31 DS3L rev. 2.1

GoodRam CL5 1x2gb

Gainward 9600GT 512/DDR3/256b Green Edition (wersja bez dodatkowego zasilania)

Seagate 7200.12 500Gb

ModeCom MC 430W Carbon

Bardzo proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi