Skocz do zawartości
neverdie

Samsung F2380M - z czym to się je?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pod koniec miesiąca planuję zakup nowego monitora. Myślę nad czymś 22-23" i tylko 16:9. Przeczytałem kilka recenzji. Przejrzałem zestawy na marzec i... gdybym zdecydował się na TN to jest tam trochę do wyboru. Z 'innych' moją uwagę przykuł Dell 2209WA (ale niestety jest 16:10), a następnie F2380 (nie ma HDMI i naczytałem się o cieniach w rogach). Więc poszukałem jeszcze czegoś 'w tym stylu'. Natrafiłem na nową wersję tego Samsunga, oznaczoną numerkiem F2380M - jest pare złotych droższy, ale ma już HDMI i wypadł ładnie w tej recenzji. Tyle, że na forum ppc natrafiłem na informację, że podobno są wolne i słabo wypadają w grach...

Mój monitor ma być głównie do: filmów, grania i grafiki (w takiej kolejności).

Gdybym zdecydował się jednak na TN, to zapewne wybiorę spośród: Iiyama ProLite E2208HDS-B2 , Samsung P2250 albo LG W2361V-PF.

Znajdzie się ktoś, kto jest użytkownikiem F2380M lub miał z nim do czynienia?

Z góry dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Pod koniec miesiąca planuję zakup nowego monitora. Myślę nad czymś 22-23" i tylko 16:9. Przeczytałem kilka recenzji. Przejrzałem zestawy na marzec i... gdybym zdecydował się na TN to jest tam trochę do wyboru. Z 'innych' moją uwagę przykuł Dell 2209WA (ale niestety jest 16:10), a następnie F2380 (nie ma HDMI i naczytałem się o cieniach w rogach). Więc poszukałem jeszcze czegoś 'w tym stylu'. Natrafiłem na nową wersję tego Samsunga, oznaczoną numerkiem F2380M - jest pare złotych droższy, ale ma już HDMI i wypadł ładnie w tej recenzji. Tyle, że na forum ppc natrafiłem na informację, że podobno są wolne i słabo wypadają w grach...

Mój monitor ma być głównie do: filmów, grania i grafiki (w takiej kolejności).

Gdybym zdecydował się jednak na TN, to zapewne wybiorę spośród: Iiyama ProLite E2208HDS-B2 , Samsung P2250 albo LG W2361V-PF.

Znajdzie się ktoś, kto jest użytkownikiem F2380M lub miał z nim do czynienia?

Z góry dzięki za pomoc :)

Jak chcesz to moj kumpel ktory jest uzytkownikiem wersji 2380 bez M z checia nim byc przestanie za cene zblizona do ceny 23" TNki ;)

Gwarantuje ci , ze bedziesz zalowal zakupu tego monitora pod katem gier, ale podobno filmy calkiem niezle wygladaja :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech... Od kilku dni siedzę i czytam recenzję monitorów. Doszedłem do wniosku, że chyba nie znajdę żadnego monitora, w który nie byłoby 'coś nie tak' poniżej 1500 zł. A tyle przeznaczyć nie zamierzam. Ostatecznie doszedłem do wniosku, że najlepiej wypada najtańsza pozycja czyli BENQ G2222HDL... Tylko, jak z tym podświetlaniem LED-owym? Słyszałem, że nie powinno to bardzo przeszkadzać.

Mój budżet na monitorek to około tysiąca złotych - mierzę w 22" i 16:9.

Edytowane przez neverdie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi