neverdie Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Witam, Pod koniec miesiąca planuję zakup nowego monitora. Myślę nad czymś 22-23" i tylko 16:9. Przeczytałem kilka recenzji. Przejrzałem zestawy na marzec i... gdybym zdecydował się na TN to jest tam trochę do wyboru. Z 'innych' moją uwagę przykuł Dell 2209WA (ale niestety jest 16:10), a następnie F2380 (nie ma HDMI i naczytałem się o cieniach w rogach). Więc poszukałem jeszcze czegoś 'w tym stylu'. Natrafiłem na nową wersję tego Samsunga, oznaczoną numerkiem F2380M - jest pare złotych droższy, ale ma już HDMI i wypadł ładnie w tej recenzji. Tyle, że na forum ppc natrafiłem na informację, że podobno są wolne i słabo wypadają w grach... Mój monitor ma być głównie do: filmów, grania i grafiki (w takiej kolejności). Gdybym zdecydował się jednak na TN, to zapewne wybiorę spośród: Iiyama ProLite E2208HDS-B2 , Samsung P2250 albo LG W2361V-PF. Znajdzie się ktoś, kto jest użytkownikiem F2380M lub miał z nim do czynienia? Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Witam, Pod koniec miesiąca planuję zakup nowego monitora. Myślę nad czymś 22-23" i tylko 16:9. Przeczytałem kilka recenzji. Przejrzałem zestawy na marzec i... gdybym zdecydował się na TN to jest tam trochę do wyboru. Z 'innych' moją uwagę przykuł Dell 2209WA (ale niestety jest 16:10), a następnie F2380 (nie ma HDMI i naczytałem się o cieniach w rogach). Więc poszukałem jeszcze czegoś 'w tym stylu'. Natrafiłem na nową wersję tego Samsunga, oznaczoną numerkiem F2380M - jest pare złotych droższy, ale ma już HDMI i wypadł ładnie w tej recenzji. Tyle, że na forum ppc natrafiłem na informację, że podobno są wolne i słabo wypadają w grach... Mój monitor ma być głównie do: filmów, grania i grafiki (w takiej kolejności). Gdybym zdecydował się jednak na TN, to zapewne wybiorę spośród: Iiyama ProLite E2208HDS-B2 , Samsung P2250 albo LG W2361V-PF. Znajdzie się ktoś, kto jest użytkownikiem F2380M lub miał z nim do czynienia? Z góry dzięki za pomoc :) Jak chcesz to moj kumpel ktory jest uzytkownikiem wersji 2380 bez M z checia nim byc przestanie za cene zblizona do ceny 23" TNki ;) Gwarantuje ci , ze bedziesz zalowal zakupu tego monitora pod katem gier, ale podobno filmy calkiem niezle wygladaja :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 (edytowane) Ech... Od kilku dni siedzę i czytam recenzję monitorów. Doszedłem do wniosku, że chyba nie znajdę żadnego monitora, w który nie byłoby 'coś nie tak' poniżej 1500 zł. A tyle przeznaczyć nie zamierzam. Ostatecznie doszedłem do wniosku, że najlepiej wypada najtańsza pozycja czyli BENQ G2222HDL... Tylko, jak z tym podświetlaniem LED-owym? Słyszałem, że nie powinno to bardzo przeszkadzać. Mój budżet na monitorek to około tysiąca złotych - mierzę w 22" i 16:9. Edytowane 22 Marca 2010 przez neverdie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...