Skocz do zawartości
rafalwolek

Arctic Cooling Freezer vs....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie pytanie odnosnie chlodzenia CPU, a wiec posiadam chlodzenie Arctic Cooling Freezer Extreme rev.2 i zastanawiam sie nad zmiana na cos lepszego np:

Cooling.pl : Prolimatech Mega Shadow LGA775/1156/1366 [PRT005] - 299.00PLN

Cooling.pl : Cogage Arrow [CG02] - 289.01PLN

tylko teraz takie pytanie ile temperatury mogą się różnic pomiędzy moim chłodzeniem i którymś z tym i co będzie dobrym wyborem w okolicach 350zl??czy jest w ogóle sens wymieniać chłodzenie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prolimatech Megahalems :: PCLab.pl

Tu masz test Prolimatech Megahalems - to widocznie ten sam model, bo wyglądem się nie różnią.

Niestety nie ma porównania z Cogage, ale jest cała masa innych bardzo wydajnych konstrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega Shadow to to samo co Megahalems tylko w wersji black :] wiec za tą samą cenę można mieć jeszcze śmigiełko zamiast czarnego coolera ;p

Na egiełdzie miałeś porównanie Prolimatecha i Zalmana, które są interesujące w stosunku do fryzjera :]

A gdzieś już tu na forum ktoś chyba porównywał Cogage z Proli~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie znalazłem taki teścik radiatorkow i z tego co widze to cogage arrow nie wypada zle,

tylko widze ze jest problem z wysokimi radiatorami w pamięciach RAM, gdyż ich nie zmieścimy,

ale mnie raczej to nie tyczy bo mam standardowe ramy... wiec to chyba bedzie dobry wybór???Jak myślicie??

Recenzja - COGAGE ARROW I THERMALRIGHT VENOMOUS-X - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi