Skocz do zawartości
Abbaddon

Opłacalność wymiany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio udało mi się zainkasować trochę kasy więc mam około 2 tys na wymianę . Zastanawiam się czy jest opłacalna na chwilę obecną komputer starcza mi do gier. Jedyne co chciałbym zmienić to myślę chłodzenie procka na mniej gabarytowe i mniej problematyczne przy zdejmowaniu. Nie wiem czy jest sens resztę wymieniać czy poczekać 2 lata i dopiero wtedy , a kasę wydać na lapka który na studiach się przydaje. Proszę o poradę.

Dzięki za pomoc z góry.

Ps: konfiguracja kompa w sygnaturze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sobie odpowiedziales :) Skoro Ci wystarcza, to po co zmieniać? Lepiej oszczędź kase i za rok czy półtora złożysz sobie za te pieniądze potężny zestaw z prockami typi i5/i7, bo stanieją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty robisz z tym chłodzeniem, że ściągnie jego stanowi aż taki problem? Przecież to nie skarpetki, nie ściąga się tego codziennie :razz:

Dobrze założone chłodzenie może siedzieć na cpu parę lat. Do czyszczenia jest sprężone powietrze, pędzelki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem się upewnić , czy kasę zostawić bo a nuż warto coś kupić . Ale jeśli mówicie , że nie to laptopa sobie zafunduje . A chłodzenie jak trzeba coś zrobić na płycie to zawsze te ciach!o trzeba zdjąć a karakorum jest cholernie nie praktyczne w tej sprawie . Zdejmowanie jest cholernie problematyczne, tak więc przydałaby się zmiana na coś co łatwiej zdjąć i mniej gabarytowe a dodatkowo bardziej wydajne lub pozostaje równie wydajne. Zawsze to ułatwienie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi