Abbaddon Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Witam ostatnio udało mi się zainkasować trochę kasy więc mam około 2 tys na wymianę . Zastanawiam się czy jest opłacalna na chwilę obecną komputer starcza mi do gier. Jedyne co chciałbym zmienić to myślę chłodzenie procka na mniej gabarytowe i mniej problematyczne przy zdejmowaniu. Nie wiem czy jest sens resztę wymieniać czy poczekać 2 lata i dopiero wtedy , a kasę wydać na lapka który na studiach się przydaje. Proszę o poradę. Dzięki za pomoc z góry. Ps: konfiguracja kompa w sygnaturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Sam sobie odpowiedziales :) Skoro Ci wystarcza, to po co zmieniać? Lepiej oszczędź kase i za rok czy półtora złożysz sobie za te pieniądze potężny zestaw z prockami typi i5/i7, bo stanieją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Proponowałbym grafikę na GTX 260 lub Radeona 4890 - imho więcej nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Co Ty robisz z tym chłodzeniem, że ściągnie jego stanowi aż taki problem? Przecież to nie skarpetki, nie ściąga się tego codziennie :razz: Dobrze założone chłodzenie może siedzieć na cpu parę lat. Do czyszczenia jest sprężone powietrze, pędzelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Juz wszyscy odpowiedzieli :) Nie masz co z kasa robic, to mozesz mi przelac :P Kompa masz eleganckiego, uszyty na miare i praktycznie do wszystkiego dzisiaj spokojnie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 jak wyzej poszukaj dobrego laptopa albo wydaj na panieny kase i ciesz sie zyciem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbaddon Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Chciałem się upewnić , czy kasę zostawić bo a nuż warto coś kupić . Ale jeśli mówicie , że nie to laptopa sobie zafunduje . A chłodzenie jak trzeba coś zrobić na płycie to zawsze te ciach!o trzeba zdjąć a karakorum jest cholernie nie praktyczne w tej sprawie . Zdejmowanie jest cholernie problematyczne, tak więc przydałaby się zmiana na coś co łatwiej zdjąć i mniej gabarytowe a dodatkowo bardziej wydajne lub pozostaje równie wydajne. Zawsze to ułatwienie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...