Gość doink Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Witam, Potrzebuję pomocy w szukaniu obudowy. Na chwilę obecną mam Cooler Master CM 690, jest w niej minimalnie ciasno, ale generalnie ok, nie licząc zatok 5.25". W związku z tym poszukuję nonwej budy i tu się zaczynaja kłopoty, wymagania mam w sumie 3: Bezwzględnie wymagalne: 1. przynajmniej 6 zatok 5.25" i w górę, (żadnych wynalaków, żadnych hot swapów, koszyczków, montowania bokiem, gdyby się jeszcze dało puścić na to jakiś nawiew 120mm to byłoby dobrze) i trzy warunki opcjonalne, na zasadzie że byłoby miło ale musu nie ma: 2. eSata na panelu, albo na szczycie przedniego, albo na górze, jeśli nie ma eSata to trzeba doliczyć siódmą zatokę 5.25" 3. byłoby miło gdyby nie była mniejsza niż CM 690 4. wystarczą 2 wiatraki 120mm Namierzyłem wstępnie 2 obudowy: Jedna to Zalman MS1000-HS1 Black, ale ogólne wrażenie, że trochę mały i nie podoba mi się system hot swapowy przy zatokach 5.25", eliminuje mi 4 zatoki, czy ktoś się oreintuje czy da się to wywalić? http://www.komputronik.pl/index.php/product/91537/Podzespo_y_PC/Obudowy_do_komputer_w/Zalman_MS1000_HS1_Black_bez_zasilacza.html Druga to NOX Coolbay HX, tu z kolei nie podoba mi się okno, turbina na ściance i chyba opcjonalny wiatrak 140mm na dole który eliminuje 4 zatoki 5.25" Czy ktoś może zaproponować coś jezcze? Nie zależy mi na bajerach, diodach, oknach i bóg wie co jeszcze, ma być funkcjonalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...