Skocz do zawartości
Bulizzor

białe pasy na ekranie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Kupiłem dziś kabel 5metrowy dvi(ze strony kumptera)-svga(u plazmy) by połączyć komputer z plazmą. Komputer wykrył bez problemu plazmę, lecz po przełączeniu na ekranie migoczą białe pasy które powoli się przesuwają w dół ekranu. rozdzielczosc ustawiłem 1024/768 i odswiezanie na 75hz (wiecej sie nie da), wszystko jak być powinno. jak temu zaradzić? obraz jest elegancki jezeli chodzi o jakosc ale te pasy nie pozwalają na normalne użytkowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaby jakościowo kabel, pewnie kupiłeś po taniości :)

Spróbuj poruszać kablem, odsuń go od innych kabli np. tych z prądem.

otóż wpadłem na pomysł i zamieniłem kabel do monitora lcd na ten kupiony i obraz na lcd jest ok. nic nie miga.

na karcie mam dwa wyjscia dvi. lcd uruchamia mi sie na każdym z wyjsc, natomiast jezeli plazme podłącze pod pierwsze z lewej dvi a lcd pod drugie to nie chce przełączyć monitora z lcd na plazmę. komputer widzi go w panelu sterowania nvidia lecz po przełączeniu na plazmę na ekranie plazmy jest czarne tło i pisze PC - tryb nieaktywny. Czyżby coś z kartą graficzną? na drugim slocie plazma się przełącza ale są te zakłócenia :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawa wyjaśniona.

cokolwiek jest dodatkowo wpięte z tyłu plazmy (poza samym kablem zasilającym i dvi-svga) powoduje pasy... euro, chinche itp.

co zrobić by po wpięciu reszty kabli nie było zakłóceń? uziemienie jest jakie jest w bloku, ferryt na zasilaniu też. nie mam tylko listwy przeciwzakłóceniowej

kabel nie jest [gluteus maximus] - obraz źyleta

Edytowane przez Bulizzor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi