Bulizzor Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Cześć Kupiłem dziś kabel 5metrowy dvi(ze strony kumptera)-svga(u plazmy) by połączyć komputer z plazmą. Komputer wykrył bez problemu plazmę, lecz po przełączeniu na ekranie migoczą białe pasy które powoli się przesuwają w dół ekranu. rozdzielczosc ustawiłem 1024/768 i odswiezanie na 75hz (wiecej sie nie da), wszystko jak być powinno. jak temu zaradzić? obraz jest elegancki jezeli chodzi o jakosc ale te pasy nie pozwalają na normalne użytkowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Słaby jakościowo kabel, pewnie kupiłeś po taniości :) Spróbuj poruszać kablem, odsuń go od innych kabli np. tych z prądem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Słaby jakościowo kabel, pewnie kupiłeś po taniości :) Spróbuj poruszać kablem, odsuń go od innych kabli np. tych z prądem. otóż wpadłem na pomysł i zamieniłem kabel do monitora lcd na ten kupiony i obraz na lcd jest ok. nic nie miga. na karcie mam dwa wyjscia dvi. lcd uruchamia mi sie na każdym z wyjsc, natomiast jezeli plazme podłącze pod pierwsze z lewej dvi a lcd pod drugie to nie chce przełączyć monitora z lcd na plazmę. komputer widzi go w panelu sterowania nvidia lecz po przełączeniu na plazmę na ekranie plazmy jest czarne tło i pisze PC - tryb nieaktywny. Czyżby coś z kartą graficzną? na drugim slocie plazma się przełącza ale są te zakłócenia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Kabel masz do [gluteus maximus]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) sprawa wyjaśniona. cokolwiek jest dodatkowo wpięte z tyłu plazmy (poza samym kablem zasilającym i dvi-svga) powoduje pasy... euro, chinche itp. co zrobić by po wpięciu reszty kabli nie było zakłóceń? uziemienie jest jakie jest w bloku, ferryt na zasilaniu też. nie mam tylko listwy przeciwzakłóceniowej kabel nie jest [gluteus maximus] - obraz źyleta Edytowane 23 Marca 2010 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 co zrobić by po wpięciu reszty kabli nie było zakłóceń? Kupić lepszy kabel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Kupić lepszy kabel :) może ktoś inny się wypowie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Tutaj już chyba więcej dodać sie nie da :) Co masz podłączone przez euro i chinche? Edytowane 23 Marca 2010 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Tutaj już chyba więcej dodać sie nie da :) Co masz podłączone przez euro i chinche? bezposrednio dekoder i wyjście dzwieku do wzmacniacza, który jest połączony z kompem i kolumnami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...