DarkEffect Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Mam pytanie a mianowicie, mam laptopa toshiba L20-217 z procesorem Intel® Celeron® M processor 350 i chciałbm kupić nowy procesor i mam pytanie czy da się wymienić procesor i na jaki. Będe jeszcze dokupywał 2GB ram bo mam 896 mb . Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 twój laptop obsłuży maks 2 gb pamięci (2 x 1 gb) jeśli chodzi o procesor to szukaj Pentiuma M na szynie 533 MHZ (najszybszy to Pentium M 770 - 2,13 Ghz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkEffect Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Dzięki za odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie, wymienienie procesora wiąże się z wysłaniem do serwisu czy samemu też da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Disassembling Toshiba Satellite L25 notebook and overclocking the CPU. tu masz manual jak wymienić procesor w twoim laptopie jeśli masz odrobinę zdolności manualnych, nie masz 2 lewych rak i zestaw wkrętaków precyzyjnych (przydadzą się żeby nie "zajechać" śrubek) to powinieneś sobie poradzić zważywszy na to że masz komplet zdjęć z opisem co i jak demontować. w serwisie pewnie zaśpiewają za taką wymianę 100 zł, lepiej samemu to zrobić, zawsze to 100 zł w kieszeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Noteo Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Z jednej strony to prawda,zaoszczędzisz około 100zł,ale z drugiej będziesz miał pewnośc ze procesor jest dobrze włożony. Jeżeli nie jestes pewny jak to zrobic,to lepiej oddaj go fachowcowi,przynajmniej ja bym tak zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkEffect Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 ok dzięki. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...