koniczek3 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Witam. Od kilku dni mam dość dziwny problem. Któregoś dnia odpalam komputer, ładuję się do okienka Windows XP i nagle reset i tak w kółko, dopiero za którymś razem się odpala. Włączyłem go w końcu w trybie awaryjnym i przywróciłem system. Myśłałem, że juz wszystko ok, ale problem znowu się powtórzył. W skrócie włącza się i wyłącza non stop. Nie mam już pomysłu jak to rozwiązać, troszkę poczytałem, ale mało było co do tego tematu Z góry dziękuję za szybką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Jaki masz sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Co najmniej 10% tematów tyczy tego problemu. 1. Konfiguracja pełna z modelem i mocą zasilacza. 2. Kondensatory na płycie 3. Temperatury podzespołów (cpu, gpu, chipset - odczyty, paluch) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniczek3 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Już mówię co do sprzętu. To stary komputer, więc części nie są w nim zadowalające. Sprawdzam Everestem. Procesor Intel Celeron 2400Mhz RAM 512 MB (SDRAM) Karta NVIDIA GeForce 2 MX 100/200 Karta dzwiękowa Intel - AC'97 Audio Controller Karta sieciowa Realtek DirectX 9.0c, Service Pack 3 Zasilacz AC 230V Temperatury w normie Płyta głowna 37C Procesor 44C Aux 31C WDC(dysk) 36C Edytowane 23 Marca 2010 przez koniczek3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Pytałem o model i moc zasilacza a nie napięci jaki jest zasilany. Przy leciwym sprzęcie należy przyjrzeć się kondensatorom na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniczek3 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Znalazłem na chwilę obecną tylko model : Xinruilian. Jutro przyjrzę się mocy, bo teraz nie mam takiej opcji. Co do płyty. Nie bardzo wiem jak wyglądają, czy też co to jest ten kondensator na płycie i jak go sprawdzić. Z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Wylany kondensator. Interesują Cię najbardziej te wokół procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniczek3 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Przy okazji wymienie paste między procesorem a radiatorem. Jeśli będzie wylany to da się to jakoś wymienić czy nic z tego ? EDIT:///Wyczyściłem komputer, wszystkie części. Problem dalej jest. Dzisiaj spróbuję na innym zasilaczu, jak nie to przeinstaluje system albo sterowniki. Od jakich sterowników zacząć ? Dziwne jest to, że jak komputer już chodzi to mogę go odpalać i będzie normalnie. Kiedy odpale go np. rano to jest problem. Po wyczyszczeniu wyłącza się w momencie kiedy pojawia się pulpit i za którymś razem działa. Edytowane 26 Marca 2010 przez koniczek3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniczek3 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam. Przenstalowałem cały system i jest teraz nowy. Ponadto wyczyściłem każdy element komputera. Wynik - problem dalej istnieje pomimo starań. Co moge zrobić ? Co jest zepsute ? Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Sprawdź na innym zasilaczu. Jak wyglądają te kondensatory na płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniczek3 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Wszystkie kondensatory są wporządku. Czyli pozostaje zasilacz no bo co innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...