Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sprwadzić jaką mam aktualnie wersje Biosu - EPOX 8KHA+....

Zaraz po starcie komputera nic nie pisze na ten temat - bo 6A6LVPADC00 to chyba nie wersja biosu. W SiSoft też nie podaje. Czytałem w innych postach, że dobra jest wersja 2316 czy jakaś taka, ale mnie głównie interesuje stabilność przy OC oraz istnienie dzielnika 1/5 powyżej 166MHz.

Proszę o pomoc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze więc pisze co tam widze : BIOS ID:01/08/2002-VT8366-8233-6A6LVPADC-00. Co mam z tego wywnioskować ?? Czy ta wersja Biosu którą mam obsługuje dzielnik 1/5 ?? Bo do tej pory max 158MHz działa stabilnie...(testy przechodzi tylko że k.sieciowa nie wytrzymuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten bios który mam teraz nie zmienia dzielnika powyżej 166 na 1/5 więc ponawiam pytanie - czy w najnowszym oficjalnym biosie jest 1/5 i jak jest ze stabilnością tego biosu ??

Please help....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2314 jest stabilny - wiem bo mam :)

Dzielnik i tak sandra poakzuje mi 1/4, a komp chodzi mi aktualnie asynchronicznie 186 fsb 141 memory. Ladowalem Wszystkie biosy jakie wyszlo do epoxa 8kha+ i bety tez i na zadnym w sandzrze nie pokazal dzielnika inego niz 1/4. Swoja droga to mam teraz 46 mhz na pci i jakies 90 na agp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

2314 jest stabilny - wiem bo mam :)

Dzielnik i tak sandra poakzuje mi 1/4, a komp chodzi mi aktualnie asynchronicznie 186 fsb 141 memory. Ladowalem Wszystkie biosy jakie wyszlo do epoxa 8kha+ i bety tez i na zadnym w sandzrze nie pokazal dzielnika inego niz 1/4. Swoja droga to mam teraz 46 mhz na pci i jakies 90 na agp :)

Czyli mogę stąd wyciągnąć wniosek, że Sandra nie pokazuje właściwego dzielnika bo u mnie też działa wszystko idealnie przy 166 a mam dużo urządzeń na PCI - kontroler dysków, k.sieciową, muzykę.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak mysle :) Poza tym oszukuje chyba na tych czestotliwosciach bo pokazuje jakie czestotliwosci bym ial na dzielniki 1/4 a nie jaki mam faktycznie, bo jakos mi sie nie chce wierzyc ze komp by mi pracowal stabilnie na pci 46 Mhz :) a chodzi 24/7 pod UD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...