Gazi Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Mam dziwne problemy ze stabilnością okienek. O ile na pulpicie działają ok i się nie rozmywają to jak w tle jest przeglądarka bądź inne okienko to przechodząc przez siebie diabolicznie się rozmywają i zwalniają. Nie rozumiem co jest przyczyną. Przed zmianą platformy na am3 wszystko działało poprawnie(ze starej platformy pozostała karta graficzna i dysk wraz z zasilaczem). Komputer nie jest pod obciążeniem. Oto Screen- KLIK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazi Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 nikt nie zna solucji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 1. Nie podałeś konfiguracji kompa oraz wersji systemu. 2. Linka do screena nie ma. 3. Postaw system od nowa, zainstaluj SP3 (jeśli to XP), zainstaluj sterowniki płyty głównej a potem sterowniki karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazi Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) 1. Nie podałeś konfiguracji kompa oraz wersji systemu. 2. Linka do screena nie ma. 3. Postaw system od nowa, zainstaluj SP3 (jeśli to XP), zainstaluj sterowniki płyty głównej a potem sterowniki karty graficznej. Robiłem tak i nic. Problem występował na windows xp nawet po reinstalce. Teraz w windows 7 nie ma tego problemu, ale tylko częściowo. Teraz np. przy rozciągani okna gadu-gadu cała jego zawartość rozmywa się. Tak samo jest w grach z okienkami otwierającymi(jak np. world in conflict). Rozmywa się wtedy zawartość, gdy poruszam poza obszar ekranu. Obecna konfiguracja CPU: Phenom II X4 B50 3,11GHz GPU: Gainward 8800 GT 512 MOBO: Asus M4A785TD-V EVO RAM: Corsair 1GB 1600MHz CL7 HDD: Seagate 500GB 7200.12 POWER: Chieftec 450Watt MOUSE: Razer Deathadder + Goliathus SYS: Windows 7 Ultimate 32-bit Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez Gazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Jeżeli zmiana OS nie rozwiązuje problemu, to znaczy że wina jest po stronie sprzętu. W związku z tym pytanie- grafikę, waszmość, testowałeś czymś? Może najzwyczajniej w świecie odmawia posłuszeństwa (albo się przegrzewa, albo coś pada, albo...)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazi Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2010 grafika testowana w teście przez 20 minut pod 100% obciążeniem i zero błędów a temp bodajże 70 stopni max. Kompletnie nie wiem czego to wina. Może dysku? Dodam, że NIE jest to rozmywanie i spowalnianie(ono tu nie występuje) okien jakby karta była bez sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazi Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Nikt nie wie o co chodzi?:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Wywal Gainward 8800 GT 512 i pojedz na zintegrowanej HD4200 - daj znać jaki rezultat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazi Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 no na integrze tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Hmm no to można wykluczyć problem z grafiką. Wg mnie odpada problem procesora czy mobo - dziwne by były objawy jak na taką awarię. Czy dysk na którym był system jest podzielony na partycje? Może masz jakąś infekcje na innej partycji i to powoduje problemy z oknami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazi Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Hmm no to można wykluczyć problem z grafiką. Wg mnie odpada problem procesora czy mobo - dziwne by były objawy jak na taką awarię. Czy dysk na którym był system jest podzielony na partycje? Może masz jakąś infekcje na innej partycji i to powoduje problemy z oknami. Był robiony doszczętny format i ciągle to samo. Okna działają stabilnie, ale tylko te przezroczyste z windows 7 a wszelkie inne już nie co mnie bardzo dziwi;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 moze to jest problemem: Obecna konfiguracja CPU: Phenom II X4 B50 3,11GHz -czyli phenom x2 550? sprobuj na wylaczonej opcji ac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Jeśli to problem procesora to jakieś anomalia kosmiczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) czytaj ze przed zmiana platformy bylo ok :) wiec nie wykluczone ze to przez to, moze warto sprobowac :) przeciez nie kazdy odblokowany procesor amd musi byc sprawny w 100% :) moze byc w 99,99% :)a to juz roznica:) Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 No tak wiem, że przed zmianą było ok, po prostu dziwią mnie takie objawy. Jeżeli z prockiem było by coś nie tak to ujawniło by się to podczas użytkowania w innych aplikacjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...