Skocz do zawartości
Gazi

> Dziwny problem ze stabilnością okien

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwne problemy ze stabilnością okienek. O ile na pulpicie działają ok i się nie rozmywają to jak w tle jest przeglądarka bądź inne okienko to przechodząc przez siebie diabolicznie się rozmywają i zwalniają. Nie rozumiem co jest przyczyną. Przed zmianą platformy na am3 wszystko działało poprawnie(ze starej platformy pozostała karta graficzna i dysk wraz z zasilaczem). Komputer nie jest pod obciążeniem. Oto Screen- KLIK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie podałeś konfiguracji kompa oraz wersji systemu.

2. Linka do screena nie ma.

3. Postaw system od nowa, zainstaluj SP3 (jeśli to XP), zainstaluj sterowniki płyty głównej a potem sterowniki karty graficznej.

Robiłem tak i nic. Problem występował na windows xp nawet po reinstalce. Teraz w windows 7 nie ma tego problemu, ale tylko częściowo. Teraz np. przy rozciągani okna gadu-gadu cała jego zawartość rozmywa się. Tak samo jest w grach z okienkami otwierającymi(jak np. world in conflict). Rozmywa się wtedy zawartość, gdy poruszam poza obszar ekranu.

Obecna konfiguracja

CPU: Phenom II X4 B50 3,11GHz

GPU: Gainward 8800 GT 512

MOBO: Asus M4A785TD-V EVO

RAM: Corsair 1GB 1600MHz CL7

HDD: Seagate 500GB 7200.12

POWER: Chieftec 450Watt

MOUSE: Razer Deathadder + Goliathus

SYS: Windows 7 Ultimate 32-bit

post-171441-127098219499_thumb.jpg

post-171441-127098220941_thumb.jpg

Edytowane przez Gazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zmiana OS nie rozwiązuje problemu, to znaczy że wina jest po stronie sprzętu.

W związku z tym pytanie- grafikę, waszmość, testowałeś czymś? Może najzwyczajniej w świecie odmawia posłuszeństwa (albo się przegrzewa, albo coś pada, albo...)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafika testowana w teście przez 20 minut pod 100% obciążeniem i zero błędów a temp bodajże 70 stopni max. Kompletnie nie wiem czego to wina. Może dysku? Dodam, że NIE jest to rozmywanie i spowalnianie(ono tu nie występuje) okien jakby karta była bez sterowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm no to można wykluczyć problem z grafiką. Wg mnie odpada problem procesora czy mobo - dziwne by były objawy jak na taką awarię.

Czy dysk na którym był system jest podzielony na partycje? Może masz jakąś infekcje na innej partycji i to powoduje problemy z oknami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm no to można wykluczyć problem z grafiką. Wg mnie odpada problem procesora czy mobo - dziwne by były objawy jak na taką awarię.

Czy dysk na którym był system jest podzielony na partycje? Może masz jakąś infekcje na innej partycji i to powoduje problemy z oknami.

Był robiony doszczętny format i ciągle to samo. Okna działają stabilnie, ale tylko te przezroczyste z windows 7 a wszelkie inne już nie co mnie bardzo dziwi;/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytaj ze przed zmiana platformy bylo ok :)

wiec nie wykluczone ze to przez to, moze warto sprobowac :)

przeciez nie kazdy odblokowany procesor amd musi byc sprawny w 100% :) moze byc w 99,99% :)a to juz roznica:)

Edytowane przez gronio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi