SouL666 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Witam ! Tak jak w tytule i moim podpisie posiadam takowy sprzęt. Wcześniej miałem płytkę Asrocka i na nim Athlon x2 4000+ wykręcony na 2x2,3 GHz. Teraz odpala sobie takowe urządzenia i włażę do biosu a tam pusto. Nie widzę żadnej opcji do zwiększenia FSB proca. Co gorsze to płyta widzi w sumie 3 kostki ramu (2x 512 i 1x2 GB) DDR2 800 GHz jako 667 MHz. Jest jeszcze sprawa "skaczącego" mnożnika w evereście i CPUID skacze mi mnożnik z 6 na 13 i tak jakoś co 3 - 10 sekund robi sobie hop. I jeszcze myślałem że to wina biosu, a tu psikus bo nie na necie przynajmniej na asus.com biosu dokładnie pod tą płytkę. Tak przy okazji rzucę link do zdjęcia tej płyty: LINK System stoi na windows 7 64bit . .. Próby instalacji softu jak Ai Suite albo podobnego jakoś mi nie idzie Nie chce zainstalować sterowników ACPI Jest już to moje 3 forum i na żadnym jeszcze nic sie nie dowiedziałem :) Może Wy będziecie mieli jakieś rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Strona asusa nie słyszała o tej płycie. Pewnie to wersja robiona dla jakiegoś dużego producenta komputerów. W takim przypadku rzeczywiście w biosie da się ustawić zegar, kolejność bootowania i niewiele więcej. Za ten skaczący mnożnik to powinieneś dostać po twarzy już na pierwszym forum, na którym pytałeś. Pytanie zadawane setki razy. Funkcje oszczędzania energii w procesorach intel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SouL666 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 no to dziwne bo normalnie w hurtowniach jest dostępna patrz link wyżej. Wiec musieli to wypuścić, chyba, że ktoś im się podpiął pod linie i se machnął kilka tysięcy sztuk. Jest też ta płyta na stronie asustek. Wiec może tak ją spaprali, że sie nie przyznają :P A za mnożnik to nawet nie bijcie bo ja w sumie po 8latach na AMD wiec sie zdziwiłem i myślałem że to jakiś błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 AMD ma C'n'Q :) Dajno link do tej płyty na stronie asustek bo nie umiem znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SouL666 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Tylko jest stronka do pobrania kilka paści i nie na polskim serwie tylko na angielskim jak znajde znowu to podeśle. Są tam do pobrania sterowniki jakiś program do Update biosu i to wszystko nie ma foty ani specyfikacji chyba :P ____________________________________________________ Edit: jednak znalazłem. Zapomniałem, że zarejestrowałem płyte na stronie. Link Edytowane 25 Marca 2010 przez SouL666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...