dawidof Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Mam problem z komputerem ponieważ zawiesza sie podczas pobieranie tzw. torrentów po ok. 30 min. ale tylko kiedy na nim nie pracuję lub kiedy jest wyłączony monitor. Zmieniłem program do pobierania a problem pozostał. Gdy robię coś na kompie a w tle pobieram pliki komputer działa normalnie. Może ktoś już się z czymś takim spotkał. Proszę o radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 (edytowane) Sprawdzałeś opcje zasilania w panelu sterowania? Może masz ustawione: wyłącz dyski twarde - po 30min? Edytowane 24 Marca 2010 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 w opcjach zasilania: wyłącz dyski twarde po ... nigdy , tak było ustawione,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Używasz NOD-a? Jaki masz antyvisus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 AVG Inter. Sec. 09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Jaki system? >=Vista lubi się "przełączać w tryb uśpienia" po określonym czasie, pogrzebałbym właśnie w tym panelu sterowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Mam xp, niedawno na nowo instalowałem wcześniej był ten sam problem. Komp zawiesza się od jakiegoś czasu wcześniej wszystko było ok, zupełnie nie wiem od czego zacząć może to pamięć RAM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Używasz NOD-a? Jaki masz antyvisus? Postanowiłem odinstalować swój antywirus i sprawdzić jak komp będzie pobierał bez niego. Trzecia godzina i żadnych problemów. Mam nadzieję, że już tak zostanie. Szpachla 2 dzięki za zwrócenie uwagi na program antywirusowy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Nie musisz go odinstalowywać. W nodzie trzeba było wyłączyć jedną opcję bo blokowała coś torrenty (niezależnie od używanego klienta) Poszukaj na googlach: nod and utorrent lub nod + utorrent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Nie musisz go odinstalowywać. W nodzie trzeba było wyłączyć jedną opcję bo blokowała coś torrenty (niezależnie od używanego klienta) Poszukaj na googlach: nod and utorrent lub nod + utorrent. odinstalowałem AVG INTERNET SEC.( NIE MAM NODA!!!) może tam też jest taka opcja jak w NOD bo szkoda mi klucza na cały rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Nie może ale na pewno. Wiem że nie masz Nod-a, ale przeszukaj google pod hasłem które ci podałem to powinno nakierować cię na rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 znalazłem coś o przeinsalowaniu antywirusa ,, co to jest przeinstalowanie antywirusa i co to jest IMON ... proszę o pomoc!! żródło...!http://www.searchengines.pl/uTorrent-a-nod32--t74858.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/988455.html http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=34527 http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=191260 Poczytaj trochę, pewnie będzie chodziło o coś podobnego. Musisz trochę pogrzebać w swoim Antyvirusie. Nie odpowiem ci gdzie dokładnie to znajdziesz bo sam nie wiem, rozejrzyj się. Edytowane 25 Marca 2010 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 ok dzięki , spróbuje coś znaleść, najważniejsze że już wiem w czym tkwi problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 No i nic nie wymyśliłem!!! Na razie mam zainstalowanego NIS 2010 i wszystko jest ok ale licencja się kończy. CZY KTOŚ WIE JAK USTAWIĆ AVG IS 9.0 ABY NIE BYŁO PROBLEMÓW Z POBIERANIEM ZA POMOCĄ PROGRAMU UTORRENT!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Wyłączyć ochronę Sieci, bo za przeproszeniem na g.... jest Ci potrzebna. Ewentualnie zmień antywirusa. Poza tym nie nadużywaj wykrzykników. Po pytaniu daje się pytajnik, a nie wykrzyknik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Te wykrzykniki to mój akt desperacji bo męczę się z tym problemem w AVG IS od dłuższego czasu. Dzięki za radę, wyłączę ochrone sieci i zobacze czy coś się zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woltarius Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 No i nic nie wymyśliłem!!! Na razie mam zainstalowanego NIS 2010 i wszystko jest ok ale licencja się kończy. CZY KTOŚ WIE JAK USTAWIĆ AVG IS 9.0 ABY NIE BYŁO PROBLEMÓW Z POBIERANIEM ZA POMOCĄ PROGRAMU UTORRENT!!! Też miałem taki problem i u mnie to był problem z zapora avg int. se, jak wyłączyłem zaporę to przestał się komp wieszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...