jahulen Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Witam, mam taki problem, że nie działa mi połączenie komputera z monitorem przez DVI. Przez analoga i HDMI jest wszystko ok, ale za cho..rę nie mogę podłączyć kompa przez DVI. Miałbym to gdzieś gdyby nie to, że niedługo będę chciał podłączyć 2. monitor który ma wejście tylko analogowe, więc wolałbym żeby dotychczasowy monitor chodził na DVI. Podłączałem już tylko kabel dvi i restartowałem kompa, podłączałem dwa kable wtedy w CCC byly pokazane 2 monitory. Jak ustawiałem "ten nowy" jako 'primary' to nie dawało efektu. Nie mam już pomysłów, google mi nie pomogło więc piszę tutaj. Mam nadzieję, że dobry dział, jeśli nie to sorry. Sprzęt to radeon hd4830 (saphire) i samsung syncmaster 2493HM. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Ja tak mam ze starym LCD Sony. Chodził ponad 7 lat na DVI i jakiś miesiąc temu przestał. Myślałem, ze wina karty grafiki, ale po podłączeniu innego kompa z dobrym DVI do monitora - również brak sygnału, natomiast po podłączeniu tego kompa do innego monitora z dobrym DVI wszystko działa. Dobrze, że ten stary Sony ma aż 2 wejścia D-SUB ;) Także wniosek taki: podłącz inny komputer / kartę grafiki i się przekonasz, którego sprzętu to wina. Sposób chyba najszybszy i najprostszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yghern Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Napisałeś, że po wpięciu DWÓCH kabli nie działa przełączanie w CCC. A może podłącz tylko JEDEN kabel? Próbowałeś oba wyjścia DVI podłączyć, najpierw jedno, potem drugie? No a jeśli nie o to biega w ogóle, to tak jak kolega wyżej, albo walnięty kabel, albo walnięte wejście monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...