Skocz do zawartości
Melampus

Odinstalowanie SP2 w Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przejdę od razu do rzeczy. Pewien czas temu, chyba ponad rok wstecz, zainstalowałem sobie wersję SP2 RC na moim systemie - Vista Home Premium 64 bit. I wszystko było dobrze, aż do zeszłego tygodnia. Zaczęło mi wyrzucać bowiem komunikat, iż zostało kilka dni by zrobić kopię plików, bo po tym czasie system nie będzie reagował. Oczywiście za wszystko odpowiada wymienione SP2 w wersji rc (przynajmniej ja tak uważam po wstępnym rozeznaniu w necie). Pytanie teraz takie. Czy da się odinstalować ten SP2 i czy to poprawi zaistniałą sytuację?

Jeśli tak,, to chciałbym Was prosić o radę jak to cholerstwo odinstalować? Nie bardzo widzi mi się reinstala systemu, który już siedzi sobie od połowy 2008 na dysku i hula, że aż miło. Wersja tego Service Packa 2 to v.113. Pytam bo nie chcę czegoś popsuć w systemie i instalować go od nowa. Zbyt dużo roboty i danych do stracenia.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Przejdę od razu do rzeczy. Pewien czas temu, chyba ponad rok wstecz, zainstalowałem sobie wersję SP2 RC na moim systemie - Vista Home Premium 64 bit. I wszystko było dobrze, aż do zeszłego tygodnia. Zaczęło mi wyrzucać bowiem komunikat, iż zostało kilka dni by zrobić kopię plików, bo po tym czasie system nie będzie reagował. Oczywiście za wszystko odpowiada wymienione SP2 w wersji rc (przynajmniej ja tak uważam po wstępnym rozeznaniu w necie). Pytanie teraz takie. Czy da się odinstalować ten SP2 i czy to poprawi zaistniałą sytuację?

Jeśli tak,, to chciałbym Was prosić o radę jak to cholerstwo odinstalować? Nie bardzo widzi mi się reinstala systemu, który już siedzi sobie od połowy 2008 na dysku i hula, że aż miło. Wersja tego Service Packa 2 to v.113. Pytam bo nie chcę czegoś popsuć w systemie i instalować go od nowa. Zbyt dużo roboty i danych do stracenia.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

a windows update nie pokazuje pełnej paczki SP2 do instalacji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a windows update nie pokazuje pełnej paczki SP2 do instalacji ?

Muszę sprawdzić jak wrócę do domu z roboty. Pewny natomiast jestem tego, że po instalce tego SP2 RC pojawił się malutki napis nad paskiem windows w okolicy traya i zegarka. Napis informuje o tym, że jest zainstalowany RC SP2. Poza tym mam oryginalnego windowsa, pełne wsparcie itp. Stąd przypuszczam, iż problem wynika z tej SP2 RC. Chciałbym odinstalować tą SP2 RC i zainstalować pełny dodatek w wersji finalnej. Nie wiem tylko czy da się to zrobić bez uszczerbku na reinstalowaniu systemu?

Udało się odinstalować. Nazwa dodatku bez numeru w dodaj usuń więc był mały problem. Po ponownej instalacji pełnej wersji SP2 wszystko gra i napis nad tray'em zniknął.

Edytowane przez Melampus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi