krogoth111 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Witajcie. Chcę mieć mojego GTX275 w dolnym slocie PCI Express Niestety gdy przełożę go w dolny slot link jest x8 a nie x16 jak to jest w górnym Zajrzałem do instrukcji - twierdzi ona że oba porty są x16. Co zrobić? Proszę tylko nie piszcie że co z tego x16 daje 5-10% zysku porównując do x8. Chcę by działała pełną mocą w dolnym porcie. Południowy mostek mi się gotuje bo ta wielka karta go zasłania i grzeje. -=EDYCJA=- Zrobiłem testy 3d smarka 2006. Na x16 mam 18302 punkty na x8 mam 18257 punktów Praktycznie nie ma różnicy między x8 a x16. Dlaczego? Edytowane 25 Marca 2010 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Ja bym zajrzał w instrukcję i upewnił się czy aby na pewno ten port może działać z prędkością X16. Z drugiej strony skoro różnica mieści się w granicach błędu pomiarowego to w czym problem? Że pisze x8? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (...) Zrobiłem testy 3d smarka 2006. Na x16 mam 18302 punkty na x8 mam 18257 punktów Praktycznie nie ma różnicy między x8 a x16. Dlaczego? Bo x8 w zupełności wystarczy na karty graficzne z 1GPU. Chociaż mogę się mylić i różnica miedzy x8 a x16 dla kanapek też będzie oscylować w granicach 10%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Nie macie tego problemu co ja? Grzeje mi grafika mobo i komputer wyświetla artefakty był na to osobny temat ale umarł chyba. Nie wiem juz co robić :/ Szczególnie interesuje mnie opinia innych posiadaczy maximusa II i podobnej grafiki. Temperature NB mam 42stopnie podczas grania 45. South bridge jest znacznie gorzej 42 stopnie a podczas grania nawet 55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 ja bym zainwestowal w inna bude z lepszym przewiewem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Nie masz kosmicznych temperatur na płycie, ludzie mają większe i nie mają problemów. Jesteś pewien że to wina płyty - dawałeś nawiew? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Tak - nawiew na radiator zrobiłem z wentylatorka 40mm to pomogło bardzo artefakty pojawiają się raz góra dwa dziennie - bez nawiewu to co 20 minut... Przez te artefakty wymieniałem grafikę i płytę niepotrzebnie. Może to być jeszcze pamięć ale w to akurat bardzo wątpię. Napewno chodzi o temperaturę nie wiem jednak konkretnie którego elementu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...