Skocz do zawartości
dawi

Net zwalnia w systemie...

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie jak w temacie.Strony ładują się szybko tylko kwestia póżniejszej pracy z nimi.Właściwie to męczarnia-wszystko działa z dużymi skokami i są b.duże zwolnienia przy np przesuwaniu paska z boku tzn mimo ze go przesunę na dół to dalej tkwi jeszcze nawet 5 sek na tym miejscu,litery przy pisaniu wyskakują trochę później.Jedynym znanym mi przynajmniej lekarstwem na to jest format ale nie chce znowu bawić się tym kilka godzin...A do tej pory wyczyściłem tymczasowe pliki i inne śmieci.Antywir,scandisk,defrag nic nie dają(te kilka słowek pokazały się po około poł minuty od napisania).W windowsie 98se działa wszystko ok tylko jak wejdę na IE to takie opóźnienia.Reinstalacja IE 6.0 też nie pomaga.To stało się nagle bez instalowania jakichś zbędnych programów.W tray też nic nie mam.Ten problem mam po raz 3 a ostatni raz 3 tyg temu Skąd to się bierze?Może ktoś pomóc :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda komp nie najszybszy jak na dzisiejsze czasy ale w tym wypadku nie ma to chyba znaczenia,ponieważ od założenia SDI mineło już sporo czasu a ta przypadłośc pojawiła sie u mnie dopiero ok 2 mce temu no i zaczeła sie powtarzać.Teraz w nocy jest troche lepiej za to z kolei strony sie zawieszają.Jak mówiłem jest to niezależne od prędkości bo pracuje już przecież na załadowanej stronie.A może to być wina kogoś z zewnątrz np admina?

ntb?o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze to nie ma nic wspolnego z netem (dlatego ntb=not this board)

sprawdz czy nie masz duzo programow rezydentnych w pamieci , w zaleznosci od tego jakiego masz windowsa, sprawdz swapfile, cache, temp , przywracanie sys, hibernacje, a na koncu zobacz w taskmgr czy ktorys z procesow nie zuzywa procka za bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi