Skocz do zawartości
Martines098

Płyta i Ramy POD AM3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar sobie kupić płyte główną i Jakiś Ramy pod Procka pod AM3!!

Mam procka AMD Phenom II 965 BE

I chodzi mi o jakiś bardzo dobre oc na płycie!! Na chłodzeniu wodnym z thermaltake BIg Wather 745. mam do przeeznaczenia 1500zł! Płyta i Ramy

Myślałem o płycie Asus CROSSHAIR III

lub jakiś inne

chce jakiś RAMKI BARDZO WYDAJNE DO 4GB!

mozecie coś polecić??

Zasilacz mam z OCZ 600W

szukałem i czytałem artukuły i zastanawiam sie nad

ASUS CROSSHAIR III lub Gigabyte GA-790FXTA-UD5

chyba że coś innego jeszcze mi zaproponujecie:))

Tylko jakie pamięci bo wybór jest duży a nie wiem jakie do tych płyt

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS powinien być OK, a pamięci możesz np takie CORSAIR,G.Skill . Możesz pomyśleć nad M4A79T Deluxe. Generalnie której byś płyty nie kupił powinieneś być zadowolony.

E: Bierz to co zaproponował andrew bo się zna na tym :wink: , zestaw z CROSSHAIREM i drogimi pamięciami będzie minimalnie lepszy ale pytanie czy warto przepłacać?

Edytowane przez maro0912

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba żeby poczekać jakiś miesiąc?? i kupić jakąś mocną płytke moze wyjdzie jakaś :) na pamięciach nie chce oszczędzać:) chce je podkręcić:) aby wzrosła lekko wydajność i na asusie Asus CROSSHAIR III wyniki były bardzo dobrei ma cross fire x16 razy 2 a nie 8x i 8x:(

Edytowane przez Martines098

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem dyslektykiem więc niestety nie zawsze przeczytam dobrze itp

To, że się nie opłaca, i że nic nie daje to 2 różne rzeczy.

Na ogól lepiej sprzedać obecną kartę i kupić 1 lepszą niż drugą taką samą.

CF to duży pobór prądu, problemy w niektórych grach.

no ok rozumiem no właśnie mam zamiar kupić Asus Radeon HD 5870 Matrix jak pojawi sie na pułkach:):)

i ostatnie pytanie czy ASUS Crosshair III ma to UCC czyli to odblokowywanie tych rdzeni??

Edytowane przez Martines098

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba żeby poczekać jakiś miesiąc?? i kupić jakąś mocną płytke moze wyjdzie jakaś :) na pamięciach nie chce oszczędzać:) chce je podkręcić:) aby wzrosła lekko wydajność i na asusie Asus CROSSHAIR III wyniki były bardzo dobrei ma cross fire x16 razy 2 a nie 8x i 8x:(

Jeżeli chcesz czekać to pierwszą płytą pokroju C3F będzie C4F, który to wyjdzie prawdopodobnie w połowie kwietna. Patrząc na obecne ceny C3F następca spokojnie skoczy powyżej 1000 zł więc opłacalność znikoma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie miałem napisać że mógłbyś poczekać na następce Crosshaira III bo Asus chyba ma zamiar wypuścić Crosshair IV Extreme oraz Crosshair IV Formula w kwietniu ale kolega dobrze zauważył że przy obecnych cenach "trójki" trzeba będzie słono zapłacić za to żeby mieć taką najnowszą zabawkę w domu

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi