Martines098 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Witam mam zamiar sobie kupić płyte główną i Jakiś Ramy pod Procka pod AM3!! Mam procka AMD Phenom II 965 BE I chodzi mi o jakiś bardzo dobre oc na płycie!! Na chłodzeniu wodnym z thermaltake BIg Wather 745. mam do przeeznaczenia 1500zł! Płyta i Ramy Myślałem o płycie Asus CROSSHAIR III lub jakiś inne chce jakiś RAMKI BARDZO WYDAJNE DO 4GB! mozecie coś polecić?? Zasilacz mam z OCZ 600W szukałem i czytałem artukuły i zastanawiam sie nad ASUS CROSSHAIR III lub Gigabyte GA-790FXTA-UD5 chyba że coś innego jeszcze mi zaproponujecie:)) Tylko jakie pamięci bo wybór jest duży a nie wiem jakie do tych płyt Edytowane 27 Marca 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 ASUS M4A89GTD PRO lub ASUS M4A89GTD PRO/USB3. Pamięci wystarczą zwykłe Goodram. Za to co Ci zostanie złóż normalne wc zamiast bawić się w zabawki od Thermaltake. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) ASUS powinien być OK, a pamięci możesz np takie CORSAIR,G.Skill . Możesz pomyśleć nad M4A79T Deluxe. Generalnie której byś płyty nie kupił powinieneś być zadowolony. E: Bierz to co zaproponował andrew bo się zna na tym :wink: , zestaw z CROSSHAIREM i drogimi pamięciami będzie minimalnie lepszy ale pytanie czy warto przepłacać? Edytowane 27 Marca 2010 przez maro0912 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) chyba żeby poczekać jakiś miesiąc?? i kupić jakąś mocną płytke moze wyjdzie jakaś :) na pamięciach nie chce oszczędzać:) chce je podkręcić:) aby wzrosła lekko wydajność i na asusie Asus CROSSHAIR III wyniki były bardzo dobrei ma cross fire x16 razy 2 a nie 8x i 8x:( Edytowane 27 Marca 2010 przez Martines098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 OC pamięci praktycznie nic Ci nie da. CF się nie opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 dlaczego CF nie da mi nic:(??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Gdzie ja coś takiego napisałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 no napisałeś że sie nie opłaca ale dlaczego?? a ten ASUS Crosshair III ma to UCC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Dwóch krótkich zdań nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 To, że się nie opłaca, i że nic nie daje to 2 różne rzeczy. Na ogól lepiej sprzedać obecną kartę i kupić 1 lepszą niż drugą taką samą. CF to duży pobór prądu, problemy w niektórych grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) jestem dyslektykiem więc niestety nie zawsze przeczytam dobrze itp To, że się nie opłaca, i że nic nie daje to 2 różne rzeczy. Na ogól lepiej sprzedać obecną kartę i kupić 1 lepszą niż drugą taką samą. CF to duży pobór prądu, problemy w niektórych grach. no ok rozumiem no właśnie mam zamiar kupić Asus Radeon HD 5870 Matrix jak pojawi sie na pułkach:):) i ostatnie pytanie czy ASUS Crosshair III ma to UCC czyli to odblokowywanie tych rdzeni?? Edytowane 27 Marca 2010 przez Martines098 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 UCC mają ASrocki. Ten ASUS ma ACC. Lepiej zainwestuj w coś nowszego, np. ASUS M4A89GTD PRO. W Twoim procku i tak nic się nie odblokuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 chyba żeby poczekać jakiś miesiąc?? i kupić jakąś mocną płytke moze wyjdzie jakaś :) na pamięciach nie chce oszczędzać:) chce je podkręcić:) aby wzrosła lekko wydajność i na asusie Asus CROSSHAIR III wyniki były bardzo dobrei ma cross fire x16 razy 2 a nie 8x i 8x:( Jeżeli chcesz czekać to pierwszą płytą pokroju C3F będzie C4F, który to wyjdzie prawdopodobnie w połowie kwietna. Patrząc na obecne ceny C3F następca spokojnie skoczy powyżej 1000 zł więc opłacalność znikoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Właśnie miałem napisać że mógłbyś poczekać na następce Crosshaira III bo Asus chyba ma zamiar wypuścić Crosshair IV Extreme oraz Crosshair IV Formula w kwietniu ale kolega dobrze zauważył że przy obecnych cenach "trójki" trzeba będzie słono zapłacić za to żeby mieć taką najnowszą zabawkę w domu Edytowane 27 Marca 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...