McGan Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) McGan WC Rev. 1 Wodujemy:Core i7 920 Radeon 5870 ASUS Rampage II Extreme Kingston HyperX 3x1GB 1866MHz Buda: Obsidian 800D Zestaw:Swiftech Apogee GTZ 5870 EK Miedź + Acetal Tygon przezroczysty Złączki 10/13 G 1/4 Laing DDC 1T+ (na 7V) Feser Xchanger 360 Making of: Przy tworzeniu zestawu wykorzystam część posiadanych już elementów takich jak chłodnica, czy bloczki (węże będą nowe). Planuję też wywiercić otwór w dnie obudowy i zamontować tam zawór, by ułatwić sobie spuszczanie wody z układu:) Wszystkie kable znajdą się w oplocie. Płyn: Feser One niebieski.Fotki: I najważniejsze: A tak wyglądało wcześniej...: Edytowane 27 Marca 2010 przez McGan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Buda mi sie podoba, ale jej cena mnie zabiła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Buda mi sie podoba, ale jej cena mnie zabiła :) Mnie dalej zabija, ale nie mogłem się oprzeć;) Wrzucę z rana kolejne fotki z montażu sprzętu, oplotłem dziś kable od pompki, więcej nie dałem rady z powodu braku czasu :/ Czekam jeszcze na paczkę z kilkoma gratami do W/C :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Kilka fotek z placu boju: Apogee GTZ po 1,5 roku na Feser One...: Chwila twórczości (niestety słaba jakość :( ): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 OK, to jedziemy dalej:) Oplotłem kable od pompki, wentylatorów i katod UV: Czekam aż dotrze reszta oplotu i zabieram się za cały zasilacz: Niestety, przy montażu chłodnicy trafiłem na problem:/ Macie pomysł, jak sobie z tym poradzić? Chcę zamontować to na zasadzie: wentylator-chłodnica-wentylator-obudowa. Dźwiękówka z topem z plexi (myślę nad czarnymi dystansami): Apogee GTZ już zamontowany: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witajcie Prezentuję już złożony układ, nie przedstawiam wszystkich zdjęć z prac, bo temat nie cieszył się zbyt dużym zainteresowaniem. Trwało to trochę, bo miałem awarię pompki, ale dziś mogłem nareszcie to dokończyć. Zdjęcia niestety nie są w ekstremalnej jakości, bliżej wakacji zrobię małe odświeżenie już lepszym sprzętem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Strasznie ciemno i nic praktycznie nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Strasznie ciemno i nic praktycznie nie widać Sa ciemne, bo trudniej niz normalnie robi sie zdjecia w tej budzie - niemal cale swiatlo jest "pochlaniane" przez przepastna czern jej wnetrza... :) oczywiscie zdjecia robi fotograf a nie aparat, wiec jest mozliwosc poprawki :) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Sa ciemne, bo trudniej niz normalnie robi sie zdjecia w tej budzie - niemal cale swiatlo jest "pochlaniane" przez przepastna czern jej wnetrza... :) oczywiscie zdjecia robi fotograf a nie aparat, wiec jest mozliwosc poprawki :) :rolleyes: Postaram się wieczorkiem podesłać coś lepszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Sa ciemne, bo trudniej niz normalnie robi sie zdjecia w tej budzie - niemal cale swiatlo jest "pochlaniane" przez przepastna czern jej wnetrza... :) oczywiscie zdjecia robi fotograf a nie aparat, wiec jest mozliwosc poprawki :) :rolleyes: U mnie też jest czerń, a wszystko widać :P bynajmniej to co ma być widać hehe :) Buda bardzo fajna, to trzeba przyznać, ale mogłaby być trochę większa jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 U mnie też jest czerń, a wszystko widać :P bynajmniej to co ma być widać hehe :) Buda bardzo fajna, to trzeba przyznać, ale mogłaby być trochę większa jednak. Dorobię jeszcze po prostu fotki z lampą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Dorobię jeszcze po prostu fotki z lampą :) Lepiej, jakby było lepsze światło, niż lampa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Z tego co widać (a widać niewiele) to wyszło dosc fajnie(mroczno, aż mi mroczki przed oczami latają :D ). Ile kosztował Cie cały układ ? No i temperatury podaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 U mnie na razie wyglada to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) W LC bawię się już 1,5 roku i od tego czasu w samo LC wpakowałem już trochę... Przy 3k zatrzymałem liczenie, bo bym się popłakał chyba dalej ;) Do tego jeszcze koszty sprzętu ...nie liczę, naprawdę nie ma sensu, bo stracę radochę :D Temperaturki w IDLE na 3.8 (jeszcze grafę skręcę): Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez McGan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...