Gazi Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Mam dziwny problem z odtwarzaniem dźwięku z via hd audio. Nie odbiera lewy głośnik w słuchawkach. Testowałem też na zestawie głośnikowym 5.1 i też lew frontowy nie odbiera. Zaniosłem płytę na gwarę i wstawili nową. Na nowej już odbierał(w serwisie) więc zawiozłem do domu i znowu to samo. Sprzedawca mówi, że sprawdził u siebie jeszcze tą płytę co została u mnie wymieniona na nową i u niego podobno wszystko działa. Przeinstalowałem system i sterowniki i wciąż nic. Dziwne jest to, że po wymianie płyty działały 2 głośniki, ale gdy przywiozłem do domu już nie działały. Co mam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 W jaki sposób to sprawdzałeś?Na 100% przyczynę softową wykluczyłeś? Jak zakładam sprzęt jest sprawny?próbowałeś przekierować dźwięk na inne gniazda?może coś zwiera sygnał na ten kanał z masą? Jaka dokłądnie to płyta?W wyjściu na front panelu też nie odbiera?Może masz jakiś autosensing front panelu skopany - w niektóych płytach podłączenie w frontpanel wyłącza tylne kanały front - to możesz latwo sprawdzić odpinając frontpanel z mobo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...