EU Citizen Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Nie mierzyłem, ale nie omieszkam sprawdzić :) Zobaczymy jak to będzie przy ~1.9v na CPU ;] Witam, z góry sorry że tak wpadam w ten temat, ale nie chciałem tworzyć nowego wątku. mój zestaw: AMD Phenom II X4 955 Asus M4A785TD-V EVO ~ http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=fcsXW...&templete=2 RAM G.skill ECO 1333mhz , 1,35V Chłodzenie Mugen II Karta ati 5850 saphhire toxic Pytanie jest takie, chciałbym pokręcić na początek procesor, np. 10-30% przy tym chłodzeniu jest to raczej optymalne będzie, jednak jak napięcie na procesorze osiągnie 1,5V, jak będą współpracowały z nim te kości ram? Których napięcie wskazane na opakowaniu jest do 1,35V (wersja ECO) i mają raptem 1333mhz częstotliwości, czy może warto pokusić się o ich zamianę na np. 1600mhz cl7 1,5V ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Jak tyle zrobią to czemu nie, przeciez w AMD nie ma zadnego ograniczenia napiec CPU/MEM ;) Boje sie tylko o te 1.5V na codzien, u mnie na WC ciezko tyle utrzymać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EU Citizen Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Ok, ale pytanie jeszcze do ramu czy 1333mhz i 1,35V, będą pasować do pokręconego 955 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...