Szymon Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Takie pytanko. Bo chodzi mi po glowie :>. Widzialem testy radka 9500pro ktory w 3dmarku 2001 mial po 11 tys. A z tego co wdize Gf4 ti 4200 wyciaga ok 13 - 14. Roznica cenowa jest duza, bo gf jest praktycznie o polowe tanszy. Tak wiec na czym polega ona oprocz tego? W dx 9? Gf nie opblsuguje dx 9? Ostatnio zarzekalem sie ze nigdy juz nie kupie nic innego oprocz ati. Ale 1000 zl na grafike nie mam i miec nie bede raczej (szkioda by mi bylo ) a skoro taki gf ktorego dostane za powiedzmy 600 zł daje mi to samo a nawet wiecej...to czemu nie...dobrze mysle? az tak przywiazany do tego super obrazu nie jestem :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Co ty jaja se robisz czy co?11k na radku a 13-14Gf nie żartuj , Ja wyciągam 15304pkt. .Oblukaj sobie testy to zobaczysz jakie są różnice , powiem tyle że Radeon jest znacznie lepszy w FSAA i AF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Majdan, ale Ty wyciągasz te 15k na: Super nowoczesny mega wypasiony FX5600ultra!To nie karta graficzna to FX! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Majdan, ale Ty wyciągasz te 15k na: Super nowoczesny mega wypasiony FX5600ultra!To nie karta graficzna to FX! :wink:No co ty , na tym to wyciągam 15k ale w 3D marku 2003 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Takie pytanko. Bo chodzi mi po glowie :>. Widzialem testy radka 9500pro ktory w 3dmarku 2001 mial po 11 tys. A z tego co wdize Gf4 ti 4200 wyciaga ok 13 - 14. Roznica cenowa jest duza, bo gf jest praktycznie o polowe tanszy. Tak wiec na czym polega ona oprocz tego? W dx 9? Gf nie opblsuguje dx 9? Ostatnio zarzekalem sie ze nigdy juz nie kupie nic innego oprocz ati. Ale 1000 zl na grafike nie mam i miec nie bede raczej (szkioda by mi bylo ) a skoro taki gf ktorego dostane za powiedzmy 600 zł daje mi to samo a nawet wiecej...to czemu nie...dobrze mysle? az tak przywiazany do tego super obrazu nie jestem :> Tak bo w testach używają np. procesora P4 2,2 GHz, a ci którzy wyciągają te 13 - 14 tyś. na GF4Ti4200, mają prockie podkręcone do 2,3 - 2,4GHz (Chodzi mi o AXP, żeby nie domówień nie było :-) ). Procesor też ma znaczenie w tych testach, gdy porównamy te karty na takim samy procku, to już GF nie wypadnie tak różowo. R9500Pro to jest konkurent dla nawet GF4Ti4600, a nie dla Ti4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Było to wałkowane z 1000 razy, ale widać niektórzy zaspali. Tak pokrótce: 1.Radek9500Pro ma 8/1 a GF4 4/1 - potok/jednostka teksturująca 2. Radek to 4 jednostki VShader 2.0 a GF4 ma chyba 2(?) ale tylko 1.1 3. Anizo na Radku kosztuje bmało a GF przy x6 zaczyna się ksztusić 4. Obraz i jakość TV Out Radka pobija tą z GForca Wystarczy? PS. Jak chcesz sobie w miare komfortowo pograć w Half Life 2, to zapomnij o GF4 i kup Radka. Dlaczego? Zobacz fil 25min z gry to zrozumiesz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Mówcie se mówcie... i tak zaraz wpadnie tu genghiskhan i powie, że ten 4200 jest 100 razy lepszy ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Heheh, no albo super mega nowoczesny FX z techonoglia przyszłości już dzisjaj :!: ;-) :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIP33 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Kazdy wie ze nic nie pobije Radkow!!!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Było to wałkowane z 1000 razy, ale widać niektórzy zaspali. Tak pokrótce: 1.Radek9500Pro ma 8/1 a GF4 4/1 - potok/jednostka teksturująca 2. Radek to 4 jednostki VShader 2.0 a GF4 ma chyba 2(?) ale tylko 1.1 3. Anizo na Radku kosztuje bmało a GF przy x6 zaczyna się ksztusić 4. Obraz i jakość TV Out Radka pobija tą z GForca Wystarczy? PS. Jak chcesz sobie w miare komfortowo pograć w Half Life 2, to zapomnij o GF4 i kup Radka. Dlaczego? Zobacz fil 25min z gry to zrozumiesz :wink: Zaraz, tutaj coś pomyliłeś. Mówimy o GF 4 z serii Titanium a one mają 4 potoki po 2 TMU na potok, a nie po 1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Mówcie se mówcie... i tak zaraz wpadnie tu genghiskhan i powie, że ten 4200 jest 100 razy lepszy ;) :Dbo w dx8 jest lepszy - oczywiscie mowie tu o extretremalnie kreconym ti4200 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 nie ma co się zastanawiać, kup 9500pro lub 9500@9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 nie ma co się zastanawiać, kup 9500pro lub 9500@9700NO ale ktos jeszcze musi pokryc te koszty, a i tak taka karta za pół roku będzie gów.no warta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 no wlasnie. Tak jak mowie, szkoda naprawde mi 1000 zł na karte grafiki by bylo. Ale mimo wszystko mysle przyznacie ze stosunek wydajnosc a cena tego gf4 nei jest najgorsza. A teraz wywale 1000 zl na radka zeby tak jak grinch mowi sprzedac bo za 350 zł za apre miesiecy. Zobaczymy jak wejda nowe radeony juz na powaznie, mysle ze ceny innych modeli spadna :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 przeciez narazie ci 9000pro wystarcza no nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 hahahahahaha radków stodwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Bierz GF4 Ti 4200 a nie żadne Radeonki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Bierz GF4 Ti 4200 a nie żadne Radeonki :lol: Zeoo_TG ty to bardzo doswiadczony jestes i najlepiej wiesz ehuehu żałosny jestes , tyle ci powiem (nie mowie tu o tym poscie tylko o całokształcie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Bierz GF4 Ti 4200 a nie żadne Radeonki Powiedział co wiedział ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 przesiadłem sie na swojego radka własnie z ti4200 powiem tak: róznica oczywiscie na korzysc 9500pro w kazdej aplikacji (włączenia aa i aizno-czaem zmienia gre nie po poznania np.mafia-praktycznie nie róbi na nim duzego wrazenia w przecwienstwie do 4200) takze róznica jak najbardziej na + ale biorac pod uwage dzisiejsze ceny ww kart (swojego 4200 popchołem jeszcze za 750-radka kupiłem za 950) gdzie 4200 mozna miec juz nawet za 550zł -to proponowałbym 4200 - jesli nie bedziesz uzywał aa i aizno nie warto w tym przypadku dopłacac kilku stów wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Vengeance odezwał sie nio i ten podpis Bo moja jest racja najmojsza! ale nie mam ci nic zazłe bo forum polega na wymianie zdań na dany temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Vengeance burak jesteś i tyle myślisz sobie że niewiadom co ale sram na ciebie i na to co piszesz cieciu. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 zgodnie z zapowiedziami dzisiaj tak na szybko zalozylem zmodowane chlodzenie to mojego ti4200 - hehe efekty kiepskie bo mialem problemy z mocowanie radiatorow i nalozylem srebrna paste i troche silikonu szklarkiego zeby sie trzymalo - bynajmniej nie najlepiej to sie spisuje... narazie na core 1 rediator - z 2 strony narazie nie ma :( - przedtem karta przechodzila testy 3dmark w 333/620 ale z artefaktami (pamiatki na 609 i juz nie bylo artefaktow) teraz z pamieciami dojechalem do 645 MHz i bylo troche artefaktow - core sie nie grzeje ale nie dojechalem do 350 :( jak bede mial wiecej czasu (czyt. na wakacje to projekt dopracuje - zrobie lepsze mocowania radiatorow i dodam 2 radiator z 2 strony GPU i zalatwie lepsza paste :P - spoko pamiatki na ponad 650 wykrece - moze z 670 pojda ?:) core do 355 tez chyba podniose :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Vengeance odezwał sie nio i ten podpis Bo moja jest racja najmojsza! ale nie mam ci nic zazłe bo forum polega na wymianie zdań na dany temat. a wiesz na czym polega wymiana zdan? , także na uzasadnieniu! "buraku" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Bierz GF4 Ti 4200 a nie żadne Radeonki :lol: Zeoo_TG ty to bardzo doswiadczony jestes i najlepiej wiesz ehuehu żałosny jestes , tyle ci powiem (nie mowie tu o tym poscie tylko o całokształcie) Popieram w całej rościągłości Vengeance, na jakiej podstawie Zeoo_TG mowisz zeby brac GF4 :?: 8O G4 jest wolniejszy jesli komus potrezba duzej mocy i ma kase to po chu* ma brac GF4 :?: Nie mowie teeraz jako maniak ATI bo sam neidlugo przesiadam sie na GF4200, ale jako zwykly user. Obie firmy ATI i nvidia są bardzo dobre i obie sie wzajemnie uzupełniają. Wlasnie oto tu chodzi zebysmy mogli sobie wybrac prodkukt odpowiadajacy naszym oczekiwania cnowo i wydajnosciowo, a nie <span style="color:red;">[ciach!]</span>le** ze ATI togowno bierze GF4 albo na odwrot. NIe robcie dziecinady.... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Hehe genghiskhan ja swojego Leadteka GF4TI wykrecilem bez artefaktow na 320/635 na standardowym chlodzeniu. Potem zachcialo mi sie AS3 na pamiatkach i karta poszla sie kopcic :evil: Na szczescie wymienili mi dzisiaj na nowego (taki sam model) i sprzedaje go za 550zeta - karta oczywiście nóweczka. Mam okazje zamienić za małą dopłatą na R9500PRO od Saphirrka na czarnym PCB. Tylko nie wiem jakie pamiątki on tam ma 3,6 czy 3,3ns :?: Wie może jak ten Saphirre sie kreci :?: Czy może wziasć np. HIS-a :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Bierz GF4 Ti 4200 a nie żadne Radeonki ... Vengeance odezwał sie nio i ten podpis Bo moja jest racja najmojsza! ale nie mam ci nic zazłe bo forum polega na wymianie zdań na dany temat. ... Vengeance burak jesteś i tyle myślisz sobie że niewiadom co ale sram na ciebie i na to co piszesz cieciu. Nie no, musiałem całokszałt kolegi podsumować :lol: Tylko zapomniałeś dodać, że TI4200 VIVO, "bo wogóle lepiej się kręcą", czy jakoś tak :lol: Brawo facet, zero merytoryki w wypowiedziach, a na zwracanie uwagi reagujesz bluzgami. Weź no się zastanów nad sobą... Vengenance, podziwiam opanowanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 tak jak niektorzy juz tutaj wspomnielio zalezy ile kasy chcesz wydac bo ti4200 jest naprawde dobra karta , a za 550zl lepszej nie znajdziesz , a co do raksak 9500pro to jest drozszy ale tez szybszy pod kazdym wzgledem najwazniejsze ze przy wlaczonym aa i anizo mozna spokojnie grac a chyba nie musze ci mowic jak wyglada obraz gdy tego uzywasz. Reasumujac ti4200 bardzo dobra karta ale krecona , a 9500pro jeszcze lepsza karta (i tez moze byc krecona :) ) ogolnie nie sluchaj tekstow w stylu ze ti4200 jest lepszy od 9500pro bo to bzdura pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 hmmm komputera nie mam od wczoraj :] na tweaku tez jestem troche :]. I generalnie nie slucham tego typu tekstow :] bierz to bierz tamto no i co wiecej, czasem sam tez cos wymysle :>. Ale do rzeczy, z moim radkiem nie mam problemow, ale naturalnie bez zadnyhc bajerow msuze grac typu aa, anizo etc....w 3dmarku 2001 mam 9200 :>. Zobaczymy jeszzce mam troche czasu. Faktycznie duzo przemawia za 9500 pro ale cena mnie odstrasza. Kocham ten sport :) i chetnie oddaje na niego kazda zlotowke jaka mam tylko przy sobie jednak 1000 zł na jeden sprzet , to chhyba nei dla mnie i poki co sklaniam sie ku gf4. Jakos przezyje bez tych dodatkowych efektow :]. Chbya ze posyipe mi sie manna z nieba :> wtedy nie bede nawet sie zastanawial i bralbym radeona. Brakuje mi tutaj jakiegos odpowiednika ATI na tym poziomie Gf4 ti4200 tej mocy i w tej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 nie chce mi sie juz nawet nic pisac powiem tyle: Są ludzie i kaloryfery Zeoo wiadomo do ktorych należy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...