Gru Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Witam, przyjechał do mnie na 3 tygodnie brat cioteczny. Ciągle gra w pewną przeglądarkową grę, nie napisze jaką by nie być posądzonym o spam. W tej grze chodzi w walczenie jakimś bohaterem i wykonywanie zadań co określony czas. I tak co 30 minut podlatuje do mnie, przerywa mi prace nad projektem (pracą dyplomową) i prosi by mógł zrobić swoja turę a mnie trafia szlak. Wymyśliłem wiec sobie coś takiego... by wilk (on) był syty i owca (ja) była cała. Zrobiłem stronę "HACKED bla bla bla". Prosty plik html + jeden obrazek. Jak zrobić by ta strona ładowała się zamiast tej z grą po wpisaniu w przeglądarkę jej adresu www? Oczywiście plik z podmienia strona ma być na moim kompie. Próbowałem już z plikiem hosts ale nie nie działa/źle robię. Macie jakiś pomysł? On wyjeżdża dopiero za 2 tygodnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Nie możesz mu powiedzieć żeby dał ci spokój bo pracujesz? Ubij trolla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Nie możesz mu powiedzieć żeby dał ci spokój bo pracujesz? Ubij trolla. To nie takie proste... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 zalatw jakiegos starego kompa : cos ala p3 i 256 ramu SIEMENS SCENIC 600 SPRAWNY PIII 500MHz 128RAM (964789243) - Aukcje internetowe Allegro i masz go z glowy no moze jeszcze monitor to sobie znajdziesz u kogos ;-) albo powiedz mu delikatne : ciach!j Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) zalatw jakiegos starego kompa : cos ala p3 i 256 ramu SIEMENS SCENIC 600 SPRAWNY PIII 500MHz 128RAM (964789243) - Aukcje internetowe Allegro i masz go z glowy no moze jeszcze monitor to sobie znajdziesz u kogos ;-) albo powiedz mu delikatne : [ciach!]j Tu jest problem, mój laptop jest w serwisie HP i powinien był wrócić lada dzień... po prostu wyroluje go na te parę dni zanim nie wyjedzie lub mój laptop nie wróci. Bez niego mam 1 kompa w domu. :( Tak wygląda teraz mój hosts: # Copyright © 1993-1999 Microsoft Corp. # # To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP # w systemie Windows. # Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów # Każdy wpis powinien być w osobnej linii. # W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie # odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone # co najmniej jedną spacją # # Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych # liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'. # # Na przykład: # # 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy # 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x 127.0.0.1 localhost file:///C:/WINDOWS/system32/hacked/index.html tanoth.pl Edytowane 27 Marca 2010 przez Gru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 127.0.0.1 localhost127.0.0.1 tanoth.pl lub 127.0.0.1 localhost94.23.202.185 tanoth.pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Jak już to: 127.0.0.1 tanoth.plTylko jeszcze trzeba mieć jakiś serwer WWW, bo Windows nie jest tak sam z siebie serwerem WWW. Instalujesz więc appserv. Jak nic nie zmienisz, to będzie C:\AppServ. Wewnątrz będzie katalog WWW, a w nim index.html czy jakiś podobny. Wywalasz stamtąd ten index.htm i wrzucasz swój. Na koniec dajesz: Start->Uruchom: ipconfig /flushdnsaby zapamiętane oryginalne IP strony zostało wykasowane - tak na wszelki wypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...